Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

14

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ουκρανικά drones – Ρωσία: Καταστρέψαμε 281 μέσα σε μία εβδομάδα
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανικά drones – Ρωσία: Καταστρέψαμε 281 μέσα σε μία εβδομάδα

Ουκρανικά drones - Ρωσία: Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι καταλήφθηκαν κομβικές θέσεις κοντά στην πόλη Κουπιάνσκ

Κομβικές θέσεις σε υψώματα κοντά στην ουκρανική πόλη Κουπιάνσκ κατέλαβαν τα ρωσικά στρατεύματα σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να φτάνει πλέον σε διάρκεια τον 1μισι χρόνο. «Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, η τακτική θέση των στρατιωτικών μονάδων “Δύση” βελτιώθηκε με την κατάληψη εχθρικών προπυργίων στα υψώματα», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στο Telegram. Νωρίτερα σήμερα, οι ουκρανικές περιφερειακές αρχές είχαν κάνει λόγο για πλήγματα στις κοινότητες Μπορόβα, Κουπιάνσκ και Κισλίβκα, που «δέχονται επιθέσεις πυροβολικού και όλμων».

Σημειώνεται ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει σημαντικά στρατιωτικά μέσα για να πάρει τον έλεγχο του Κουπιάνσκ ο οποίος ανακαταλήφθηκε από την Ουκρανία πέρυσι. Σύμφωνα με τον Ίλια Ιέβλαχ, εκπρόσωπο της ανατολικής διοίκησης του ουκρανικού στρατού, 45.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί εκεί. Καθώς ο ρωσικός στρατός δηλώνει τις τελευταίες ημέρες πως προωθείται στην περιοχή, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας εκτιμά πως τα ουκρανικά εδαφικά κέρδη στον νότο μπορεί να κάνουν τη Ρωσία να πολλαπλασιάσει τις επιθετικές επιχειρήσεις κυρίως προς το Κουπιάνσκ.

Οι μάχες είναι “πολύ σφοδρές” στη ζώνη του Κουπιάνσκ

Από την πλευρά της, η Ουκρανή αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ παραδέχθηκε τις τελευταίες ημέρες πως οι μάχες είναι “πολύ σφοδρές” στη ζώνη του Κουπιάνσκ όπου τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς στα περίχωρα της πόλης αυτής. Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι δυνάμεις του κατέστρεψαν συνολικά 281 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) την περασμένη εβδομάδα, περιλαμβανομένων 29 πάνω από δυτικές περιοχές της Ρωσίας.

«281 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταστράφηκαν, περιλαμβανομένων ενός Tu-141 Strizh, καθώς και 29 ουκρανικών UAVs στις δυτικές περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε σήμερα το υπουργείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις