Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παραλιακή κόντρες: Προβληματισμός με τα πάρτυ που διοργανώνονται τη νύχτα
ΕΛΛΑΔΑ

Παραλιακή κόντρες: Προβληματισμός με τα πάρτυ που διοργανώνονται τη νύχτα

Παραλιακή κόντρες: Το φαινόμενο που ξεκίνησε τη δεκαετία του '80 συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και σήμερα και προκαλεί πονοκέφαλο στις Αρχές

Το φαινόμενο που ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80 συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και σήμερα και προκαλεί πονοκέφαλο στις Αρχές. Οι κόντρες στην παραλιακή, παραμένουν… θεσμός. Στο ύψος του Ribas στην παραλιακή κάθε βράδυ εκατοντάδες νέοι στήνουν «πάρτι» και τα «κατορθώματα» αναρτώνται με τη μορφή χιονοστιβάδας στα κοινωνικά δίκτυα. Η Βάρκιζα έχει την τιμητική της και όπως λέει κι ο δήμαρχος Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είναι μια κατάσταση που τη ζούμε 30-35 χρόνια, όχι μόνο εκεί, αλλά και στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης. Είναι επικίνδυνοι οι αυτοσχέδιοι αγώνες. Έχουμε ατυχήματα και θανάτους. Η ΕΛΑΣ είναι εκεί σχεδόν κάθε βράδυ, όμως οι νεαροί που ασχολούνται μ’ αυτή την ιστορία, στήνουν τα ιδιότυπα ραντεβού από τα social media και σε ένα τέταρτο μαζεύονται μέχρι και 500 άτομα.

Στην τελευταία μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ πριν την προχθεσινή έγιναν 64 συλλήψεις και 42 κατασχέσεις από πειραγμένες μηχανές κι αυτοκίνητα. Κανείς δεν βάζει μυαλό όμως. Χρειάζεται αυστηροποίηση των ποινών κι οριστική κατάσχεση των οχημάτων. Είναι πολύ πιο επικίνδυνο ειδικά για τους ανθρώπους που διέρχονται του σημείου είτε πεζοί είτε με οχήματα για να πάνε στα σπίτια και στις δουλειές τους», είπε. Την Τετάρτη (30/8), η Αστυνομία παρενέβη και διέλυσε την επικίνδυνη μάζωξη, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην Εθνική Οδό Αθηνών-Σουνίου, στο ύψος του παλιού Ribas. Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, ξαφνικά, περιπολικά της Τροχαίας και της Αστυνομίας όπως και διμοιρίες ΜΑΤ αν και καθυστερημένα και κατόπιν εορτής, εμφανίζονται στο σημείο και οι νεαροί σπεύδουν να απομακρυνθούν για να μην προσαχθούν.

«Πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας»

«Μιλάμε για ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο λόγω της μεγάλης ταχύτητας αλλά και της επικίνδυνης οδήγησης στις περιοχές αυτές, γι’ αυτό ακριβώς υπάρχουν και τόσο εντατικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή αυτή εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα το οποίο πιστεύουμε ότι αποτρέπει αυτούς τους αγώνες», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου. Κατά τον τελευταίο απολογισμό στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από 21 έως 27 Αυγούστου, στην περιοχή της παραλιακής Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα.

Συνολικά διενεργήθηκαν 231 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων, βεβαιώθηκαν 57 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα. Χαρακτηριστική είναι η ατάκα κατοίκου της περιοχής, που βιώνει κάθε βράδυ το ίδιο… έργο: «Προχθές είχαν έρθει 3 διμοιρίες. Δυστυχώς και 10 διμοιρίες να έρθουν δεν μπορούν να τους ελέγξουν. Τους κυνηγάνε και φεύγουνε με σούζες, το έχω δει με τα μάτια μου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις