Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Τσουκαρίτσκι-Ολυμπιακός 0-3: “Ερυθρόλευκη” νίκη και στην Σερβία
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τσουκαρίτσκι-Ολυμπιακός 0-3: “Ερυθρόλευκη” νίκη και στην Σερβία

Τσουκαρίτσκι-Ολυμπιακός 0-3: Ο Ολυμπιακός επικράτησε εμφατικά και στη Σερβία της Τσουκαρίτσκι και προκρίθηκε με δύο νίκες στα play off του Europa League

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε με δύο νίκες επί της Τσουκαρίτσκι στους ομίλους του Europa League, καθώς νίκησε εύκολα και στη Σερβία με 3-0. Έτσι, με συνολικό σκορ 6-1 (είχαν νικήσει με 3-1 στο Καραϊσκάκη) οι Πειραιώτες θα παίξουν για τρίτη διαδοχική χρονιά στους ομίλους του Europa League, εκεί όπου ήδη περιμένουν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ επιβεβαίωσε με εμφατικό τρόπο τον τίτλο του φαβορί και το σημαντικότερο γι’ αυτήν είναι ότι έβγαλε ένα εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν αφόρητα στο Λέσκοβατς τη σερβική ομάδα, έψαξαν μέχρι τέλους και άλλα γκολ, ενώ το σημαντικότερο έδειξαν να αφομοιώνουν πολύ νωρίς στη σεζόν όλα όσα τους ζητά ο προπονητής τους. Το παιχνίδι αυτό ήταν σημαντικό και για τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος κατέγραψε το 300ό παιχνίδι του με τη φανέλα του Ολυμπιακού (23/9/2014 με Παναχαϊκή το ντεμπούτο του στα ερυθρόλευκα).

Έτσι, ο Τρικαλινός μεσοεπιθετικός έγινε ο μοναδικός παίκτης του πειραϊκού συλλόγου που… 300άρισε τα τελευταία 18 χρόνια, μετά τον Δημήτρη Μαυρογενίδη (2005-06). Η πειραϊκή ομάδα ξεκίνησε με προφανή στόχο όχι μόνο να μη δεχθεί κάποιο γρήγορο γκολ, αλλά να δείξει εξαρχής στην αντίπαλό της ποιος θα είναι το αφεντικό στο παιχνίδι. Η πίεση δεν άφηνε τους Σέρβους να… ανασάνουν και στο 12′ χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν στο δυνατό σουτ του Έσε η μπάλα βρήκε στον Τόσιτς και κατέληξε στο δεξί δοκάρι.Στο 21′, από κόρνερ του Μπιέλ, ο Ρέτσος έπιασε καρφωτή κεφαλιά που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Σαμούροβιτς και ο Μασούρας από πλάγια δεξιά θέση έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών, ενώ στο 29′ ο διεθνής μεσοεπιθετικός είχε ένα φιλόδοξο αλλά άστοχο σουτ εκτός περιοχής.

Τα κρίσιμα λεπτά του αγώνα

Τελικά, η συντριπτική ανωτερότητα του Ολυμπιακού απέφερε καρπούς στο 34′, όταν ο Βρουσάι βρήκε κάθετα στον Μπιέλ στην περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Μασούρα, ο οποίος με συρτό σουτ βρήκε στόχο και έκανε το 0-1 με το 50ό «ερυθρόλευκο» τέρμα του. Παράλληλα, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του συλλόγου που σκοράρει στην Ευρώπη σε πέντε διαδοχικές αγωνιστικές περιόδους. Και αφού στο 37′ ένα σουτ του Μπιέλ δεν βρήκε στόχο για πολύ λίγο και στο 39′ ακυρώθηκε γκολ του Ελ Καμπί για (εκατοστά) οφσάιντ, στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου (45′) ο Ισπανός πήρε άλλη μια κάθετη από τον Βρουσάι, απέφυγε έναν αντίπαλο και νίκησε τον Σαμούροβιτς για το 0-2.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τρίτο γκολ για την ελληνική ομάδα και σκόρερ τον Ρέτσο, που το έψαχνε πολύ στις στημένες μπάλες. Από κόρνερ του Φορτούνη στο 53′, ο Έλληνας στόπερ σηκώθηκε δυνατά και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-3, που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα. Αν και τα πάντα είχαν κριθεί, οι παίκτες του Μαρτίνεθ συνέχισαν με ορμή να ψάχνουν κι άλλο γκολ, ιδίως με εκτελεστή τον Ελ Αραμπί. Ωστόσο, ο Μαροκινός φορ δεν κατάφερε στις φάσεις που βρήκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ δεν του δόθηκε ούτε πέναλτι στο 82′ σε σπρώξιμό του εντός της αντίπαλης περιοχής.

Τα highlights του αγώνα

Τσουκαρίτσκι – Ολυμπιακός 0-3
Τσουκαρίτσκι (Μίλαν Λέζνιακ): Σαμούροβιτς, Στεβάνοβιτς, Σούμποτιτς, Ντρέζγκιτς (81′ Σεραφίμοβιτς), Τόσιτς, Στάνκοβιτς (77′ Κόβατς), Σισοκό, Μιλαντίνοβιτς (65′ Ανχλίβι), Νίκσεβιτς, Γιάνκοβιτς (46′ Ζε Μάριο), Ιβάνοβιτς (77′ Οβούσου)

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος (58′ Πορόσο), Φρέιρε, Βρουσάι, Καμαρά (46′ Αλεξανδρόπουλος), Έσε, Μασούρας (68′ Καρβάλιο), Φορτούνης (58′ Σκάρπα), Μπιέλ, Ελ Καμπί (46′ Ελ Αραμπί)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις