Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Αντετοκούνμπο – Γκάλης: Ο άσος των Μπακς επέλεξε την κορυφαία πεντάδα της Εθνικής Ελλάδας
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αντετοκούνμπο – Γκάλης: Ο άσος των Μπακς επέλεξε την κορυφαία πεντάδα της Εθνικής Ελλάδας

Αντετοκούνμπο - Γκάλης: Στην πεντάδα είναι φυσικά ο αδελφός του Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είναι μέλος της Εθνικής Ελλάδας που προκρίθηκε στους “16” του Μουντομπάσκετ και είναι ο μοναδικός από τα αδέλφια που παίζει φέτος στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο άσος των Μιλγουόκι Μπακς πριν αναχωρήσει για τις Φιλιππίνες κλήθηκε να επιλέξει την κορυφαία πεντάδα της Εθνικής Ελλάδας. Μιλώντας στο NBA Europe ανακοίνωσε τις επιλογές του και μέσα σε αυτές δεν είναι ο Νίκος Γκάλης αλλά ούτε και ο Δημήτρης Διαμαντίδης. «Η καλύτερη ελληνική πεντάδα όλων των εποχών; Πολύ δύσκολο να αποφασίσεις, αλλά OK, ας πούμε: Σπανούλης, Παπαλούκας… Θα πάω με τον Νίκο Ζήση. Μετά θα πάω με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον “Baby Shaq”, τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Αντετοκούνμπο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NBA Europe (@nbaeurope)

Ο αγώνας με τη Νέα Ζηλανδία

Διά πυρός και σιδήρου κέρδισε η Εθνική μπάσκετ το εισιτήριο για τους «16» μέσα από τον καθοριστικό αγώνα με τη Νέα Ζηλανδία στη Μανίλα: 83-74, ημίχρονο 31-42. Με αυτή τη νίκη, η ελληνική ομάδα εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και ελπίζει ακόμα και σε πρόκριση στα προημιτελικά. Οι Νεοζηλανδοί ξεκίνησαν εξαιρετικά με όπλο το σκληρό παιχνίδι, πάτησαν το γκάζι μετά το 17-15 και προηγήθηκαν με 30-20 και 43-28 απέναντι στην πελαγωμένη και εκνευρισμένη Ελλάδα. Η ελληνική αντεπίθεση ξεκίνησε στην γ’ περίοδο με πρωταγωνιστές τους Κώστα Παπανικολάου, Θανάση Αντετοκούνμπο (38-43). Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πρώτες ευρωπαϊκές ομάδες της τελικής κατάταξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου προκρίνονται απ’ ευθείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όπως και δύο αμερικανικές, μία ασιατική, μία αφρικανική και μία ωκεανική (Αυστραλία).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις