Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αστυνομικός Χανιά: Οι απειλές του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη σύλληψή του
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός Χανιά: Οι απειλές του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη σύλληψή του

Αστυνομικός Χανιά: Συνελήφθη και ο ειδικός φρουρός γιος του, κατηγορούμενος για απλή συνέργεια

Ένας αξιωματικός της Αστυνομίας συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, την περασμένη Κυριακή στην Κρήτη, κατηγορούμενος για εκβίαση κατ’ επάγγελμα, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος. Επιπλέον από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη και ένας ειδικός φρουρός, συγγενής του αξιωματικού, που κατηγορείται για απλή συνέργεια σε εκβίαση. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προηγήθηκαν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο αστυνομικός, έχοντας ρόλο Διοικητή Υπηρεσίας, εκβίαζε συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, απαιτώντας και λαμβάνοντας χρηματικά ποσά, ώστε να μην συμμετέχουν σε διαδικασίες δημοπρασίας σχετικά με ενοικίαση αδειών καταστημάτων, καθώς και άλλους επαγγελματίες και ιδιώτες, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος.

Η σύλληψή του έγινε από το Εσωτερικών Υποθέσεων και επ’ αυτοφώρω, καθώς παρέλαβε προσημειωμένα χαρτονομίσματα από ζευγάρι που τον είχε καταγγείλει για εκβιασμό. Αστυνομικοί βρίσκονταν σε απόσταση και παρακολουθούσαν τη στιγμή που το ζευγάρι άφησε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στο γραμματοκιβώτιο του αξιωματικού και εκείνος βγήκε να τα πάρει. Του χτύπησαν την πόρτα ενημερώνοντάς τον για το ποιοι είναι και τι συμβαίνει, και εκείνος αρνήθηκε επί ώρα. Παρουσία εισαγγελέα και ενισχυμένων δυνάμεων άνοιξε αργότερα την πόρτα, με τον ίδιο να είναι σε έξαλλη κατάσταση, να βρίζει και να απειλεί τους παρισταμένους ότι θα μπλέξουν και ότι δεν ξέρουν με ποιον τα έχουν βάλει.

Σε αμόκ ο αστυνομικός κατά τη σύλληψή του

Έφθασε στο σημείο, μάλιστα, να απωθήσει βίαια αξιωματικό, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Θα έρθω στο σπίτι σου μ@@@ και θα γ@@@ και εσένα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω την κάσα». Επίσης, απευθύνθηκε χυδαία και στη δικαστική λειτουργό που παρίστατο κατά την έρευνα, λέγοντάς της «Άμα εσύ είσαι δικαστικός, εγώ είμαι…», επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα. Κατά την έρευνα στο σπίτι του αξιωματικού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 9.910 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ κατά τις έρευνες στο γραφείο της δουλειάς του και σε χρηματοκιβώτιο ιδιοκτησίας του στο Τ.Α.Ε. δεν βρέθηκε τίποτα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις