Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

22

Σεπτεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Σάββας Tσίβικος: Για νέα τουρκική εισβολή στην Κύπρο κάνει λόγο ο πρόεδρος της AHEPA
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Σάββας Tσίβικος: Για νέα τουρκική εισβολή στην Κύπρο κάνει λόγο ο πρόεδρος της AHEPA

Ο επικεφαλής της κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών μίλησε στην Κυπριακή Εφημερίδα «Φιλελεύθερος»

Την ισχυρή πεποίθηση ότι οι στρατηγικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Κύπρο και την Ελλάδα θα αναβαθμιστούν ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια εξέφρασε ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Σάββας Τσίβικος, κατά την παρουσία του στην Κύπρο και στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς. Ο επικεφαλής της κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών, σε συνέντευξή του στην Κυπριακή Εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ανέλυσε τον σημαντικό ρόλο, που έχουν διαδραματίσει οι ομογενείς, σε μια σειρά εξελίξεων στις διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε ότι η προωθούμενη επέκταση της ανανέωσης της άρσης του εμπάργκο όπλων στα τρία χρόνια, θα επιτρέψει ένα πιο μακροχρόνιο σχεδιασμό, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό της συνεργασίας μεταξύ Ουάσιγκτον και Λευκωσίας στον τομέα της ασφάλειας.

Παράλληλα τόνισε τη μεγάλη γεωστρατηγική σημασία του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, ένεκα και του πολέμου στην Ουκρανία, γεγονός που καθιστά την Ελλάδα αναγκαίο σύμμαχο της Ουάσιγκτον στην περιοχή.

Την ίδια ώρα δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τους χειρισμούς της Κύπρου, όσον αφορά τα τελευταία επεισόδια στην Πύλα, αφού χάθηκε η ευκαιρία, όπως υποστήριξε, να αναδειχθεί το Κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής, ενώ κανείς δεν υπέδειξε στη διεθνή κοινότητα πως η νεκρή ζώνη είναι έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τόνισε ότι περίμενε από την Κύπρο και την Ελλάδα να είχαν δείξει αυστηρότερη θέση.

Σάββας Tσίβικος: Για νέα τουρκική εισβολή στην Κύπρο κάνει λόγο ο πρόεδρος της AHEPA
ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις