Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νέος πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ – Τσακαλώτος: «Η 10η Σεπτεμβρίου είναι μία καλή αρχή»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ – Τσακαλώτος: «Η 10η Σεπτεμβρίου είναι μία καλή αρχή»

Νέος πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ - Τσακαλώτος: «Πρέπει να κοιτάξουμε πάρα πολύ σοβαρά και το παραγωγικό και το καταναλωτικό μοντέλο»

Με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε απόψε στα Χανιά ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο κ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε πολύ σημαντική την εκλογή νέου προέδρου, καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες. Όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε, «η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σταδιακή, χρειάζεται δουλειά μυρμηγκιού και για την ταυτότητά μας και για τις κοινωνικές αναφορές και για το πρόγραμμα και από κάπου πρέπει να αρχίσεις. Και η 10η Σεπτεμβρίου είναι μία καλή αρχή να έρθει ο κόσμος να ψηφίσει».

«Ένα αναπτυξιακό κράτος πρέπει να βρει συνέργειες ανάμεσα στον ιδιωτικό, τον δημόσιο και τον κοινωνικό τομέα»

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε την ανάγκη να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας μέσα από την πράσινη αλλά και κόκκινη μετάβαση, μέσα από την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας, πρέπει να κοιτάξουμε πάρα πολύ σοβαρά και το παραγωγικό και το καταναλωτικό μοντέλο». Από τα Χανιά, ο κ Τσακαλώτος αναφέρθηκε στην πολιτική της ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ΝΔ έρχεται από μια ιστορία 30 ετών τουλάχιστον, όπου ό,τι είναι ιδιωτικό είναι καλό και ότι είναι δημόσιο δεν είναι καλό», επισημαίνοντας ότι «βασική μέριμνα της ΝΔ είναι ότι τα προβλήματα θα λυθούν από μεγάλες επιχειρήσεις, από τις αγορές, από τον ανταγωνισμό.

Η δική μου άποψη είναι ότι δεν πρόκειται να λυθούν αυτά τα πράγματα μόνο από τον ιδιωτικό τομέα. Προφανώς ένα αναπτυξιακό κράτος πρέπει να βρει συνέργειες ανάμεσα στον ιδιωτικό, τον δημόσιο και τον κοινωνικό τομέα, γιατί χωρίς αυτό δεν νομίζω ότι θα πάμε μπροστά».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις