Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οι ιδιοκτήτες έφευγαν, οι διαρρήκτες… έμπαιναν
ΕΛΛΑΔΑ

Οι ιδιοκτήτες έφευγαν, οι διαρρήκτες… έμπαιναν

Πικρές διαπιστώσεις μετά τα... ξέγνοιαστα μπάνια

Μπορεί όλοι να έλεγαν ότι «άδειασε» η Αθήνα τις ζεστές ημέρες του Αυγούστου, ωστόσο, κάποιοι έμειναν «εντός των τειχών» και έδρασαν ανενόχλητοι εντός άδειων…διαμερισμάτων!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το διαπιστώνουν κάποιοι άτυχοι ιδιοκτήτες, οι οποίοι επιστρέφοντας στη βάση και στις υποχρεώσεις τους, διαπιστώνουν ότι μετρητά, κοσμήματα και άλλα είδη έχουν κάνει «φτερά». Το τελευταίο κρούσμα καταγγέλθηκε στην Αστυνομία στην περιοχή του Γαλατσίου.

Επιστρέφοντας ο 52χρονος ιδιοκτήτης διαμερίσματος διαπίστωσε σοκαρισμένος ότι κατά τις ημέρες της απουσίας άγνωστα μέλη συμμορίας οργανωμένων διαρρηκτών είχαν αναρριχηθεί στο 2ο όροφο της πολυκατοικίας, είχαν παραβιάσει με αιχμηρό αντικείμενο το παραθυράκι του μπάνιου και είχαν βρεθεί στο εσωτερικό της οικίας.

Γκρέμισαν χρηματοκιβώτιο 80 κιλών

Όπως προέκυψε από την αυτοψία των αστυνομικών ερεύνησαν σχολαστικά όλους τους χώρους και σε ντουλάπα βρήκαν ένα χρηματοκιβώτιο βάρους 80 κιλών.

Το έσυραν -εκμεταλλευόμενοι ότι και πολλοί άλλοι ένοικοι της πολυκατοικίας απουσίαζαν, έως τη βεράντα και από εκεί το έριξαν στο δρόμο (!), όπου περίμεναν συνεργοί τους οι οποίοι το φόρτωσαν σε αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

Μετρητά, χρυσαφικά, ρολόι

Όπως ανέφερε στην καταγγελία ο ιδιοκτήτης, περιείχε το ποσό των 16.000 ευρώ σε μετρητά, μια χρυσή καδένα λαιμού, ένα πανάκριβο ρολόι και το διαβατήριό του. Κλιμάκιο της Σήμανσης ερεύνησε το διαμέρισμα για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό των δραστών. Η ασφάλεια Γαλατσίου, αναζητά οπτικό υλικό που έχουν καταγράψει τους διαρρήκτες και το όχημά τους πριν αλλά και μετά την κλοπή.

Στο Παλαιό Φάληρο

Είχε προηγηθεί μία άλλη εισβολή συμμορίας διαρρηκτών με μεγάλη λεία, σε διαμέρισμα του Παλαιού Φαλήρου όταν η ιδιοκτήτρια έλειπε επίσης σε διακοπές. Οι δράστες, σύμφωνα με την καταγγελία της και όσα διαπίστωσε με την επιστροφή της,  είχαν αρπάξει χρήματα και χρυσαφικά με τη συνολική αξία να υπολογίζεται σε 1.200.000 ευρώ!

Η 61χρονη ιδιοκτήτρια όταν επέστρεψε από τις διακοπές βρήκε το σπίτι της, στον 3ο όροφο πολυκατοικίας,  λεηλατημένο. Όπως έχει καταθέσει  στην Αστυνομία απουσίαζε από 3 έως 8 Αυγούστου. Οι άγνωστοι, με κλειδί «πασπαρτού», άνοιξαν την είσοδο του διαμερίσματος και εισήλθαν στο εσωτερικό.

Πάνω από μισό εκατομμύριο

Ερεύνησαν όλα τα υπνοδωμάτια και στις ντουλάπες και εν τέλει βρήκαν, σε διαφορετικές κρυψώνες, 550.000 ευρώ. Τα μετρητά- όπως κατέθεσε η ιδιοκτήτρια- προέρχονταν από την  πώληση ακινήτου στην Τουρκία και δεν είχε προλάβει να τα βάλει σε θυρίδα τράπεζας. Το ερώτημα που ζητάει ακόμη απάντηση είναι αν και πως το γνώριζαν οι εισβολείς.

Τα μέλη της συμμορίας έψαξαν και το υπόλοιπο σπίτι όπου βρήκαν και άρπαξαν χρυσές λίρες και χρυσαφικά αξίας 650.000 ευρώ. Οι διαρρήκτες, αφού διέθεταν πασπαρτού διέφυγαν από την κεντρική είσοδο και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Παλαιού Φαλήρου προσπαθούν να βρουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην ταυτότητά τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις