Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Καρατόμηση του πρόεδρου της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για το φιλί σε παίκτρια
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καρατόμηση του πρόεδρου της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για το φιλί σε παίκτρια

Ισπανία ποδόσφαιρο– «Η αρχή του MeToo στο ποδόσφαιρο»  – «Δεν παραιτούμαι» τόνισε ο Ρουμπιάλες.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ εκκίνησε τις νομικές διαδικασίες για την αναστολή του προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (RFEF) Λουίς Ρουμπιάλες επειδή φίλησε στο στόμα χωρίς συναίνεση την πρωταγωνίστρια του Μουντιάλ γυναικών Τζένι Ερμόσο, μετά τη νίκη της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο (1-0 την Αγγλία την περασμένη Κυριακή), δήλωσε αξιωματούχος την Παρασκευή 25/8. Ο Ρουμπιάλες αρνήθηκε να παραιτηθεί κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέλευσης, πυροδοτώντας την οργή των παικτών και των υπουργών της κυβέρνησης που αποδοκίμασαν τις ενέργειές του ως απαράδεκτη φαλλοκρατική συμπεριφορά.

«Η κυβέρνηση ξεκινά σήμερα (25/8) τη διαδικασία ώστε ο κ. Ρουμπιάλες να πρέπει να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του Αθλητικού Δικαστηρίου και εάν το Αθλητικό Δικαστήριο συμφωνήσει, μπορώ να ανακοινώσω ότι θα αναστείλουμε τον κ. Ρουμπιάλες από τα καθήκοντά του», δήλωσε ο Βίκτορ Φράνκος, επικεφαλής του Ανώτατου Αθλητικού Συμβουλίου (CSD) σε συνέντευξη Τύπου. «Θέλουμε αυτή η προσπάθεια να γίνει η αρχή του MeToo στο ισπανικό ποδόσφαιρο», πρόσθεσε.

 

«Ένιωσα θύμα επίθεσης»

Στο μεταξύ, μετά τη συνέντευξη Τύπου του Λουίς Ρουμπιάλες στην οποία υποστήριξε πως το φιλί ήταν συναινετικό και μάλιστα προτού φιλήσει την παίκτρια τη ρώτησε κιόλας, οι διεθνείς σταρ της Ισπανίας αντέδρασαν η μια μετά την άλλη και καταφέρθηκαν εναντίον του Ρουμπιάλες και όσων τον χειροκρότησαν. Η ίδια η Τζένι Ερμόσο σε ανακοίνωσή της υποστήριξε πως ουδέποτε έδωσε τη συγκάτάθεσή της σε φιλί, ενώ τόνισε πως «ένιωσα θύμα σεξουαλικής επίθεσης». Το «κύμα» των αντιδράσεων δεν σταμάτησε εκεί.

Σε κείμενο του συνδικαλιστικού οργάνου των παικτριών που υπέγραψε η πλειονότητα των Παγκόσμιων Πρωταθλητριών και άλλες κορυφαίες παίκτριες της Ισπανίας. Σε αυτό αναφέρουν πως όσο συνεχίζουν οι ίδιοι παράγοντες στην Ομοσπονδία και στην Εθνική ομάδα (σ.σ. ο προπονητής Χόρχε Βίλδα που έπιασε το στήθος μέλους του τεχνικού τιμ και γενικά στο παρελθόν είχε ανάρμοστη και σεξιστική συμπεριφορά προς ορισμένες παίκτριες) δεν πρόκειται να παίξουν ξανά για την Εθνική Ισπανίας.

 

Ρουμπιάλες: «Δεν θα παραιτηθώ, θα πολεμήσω μέχρι το τέλος»

Από την πλευρά του ο Ρουμπιάλες, όπως προαναφέρθηκε, είπε ότι το φιλί ήταν συναινετικό και ότι έπεσε θύμα «κοινωνικής δολοφονίας» και… φώναξε «δεν θα παραιτηθώ, δεν θα παραιτηθώ». «Θέλω να ευχαριστήσω όλους για τα μηνύματα συμπαράστασης που μου στείλατε, υπήρξαν πολλά μηνύματα που έχω λάβει», είπε ο Λουίς Ρουμπιάλες ξεκινώντας την ομιλία του στην έκτακτη συνέλευση της Ομοσπονδίας. «Δεν δικαιολογώ τον εαυτό μου, συγγνώμη. Θα το εξηγήσω κοιτάζοντας τον Χόρχε Βίλδα. Έχουμε περάσει πολλά, ήθελαν να κάνουν σε σένα το ίδιο πράγμα που κάνουν σε εμένα τώρα , προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν ψευδή λόγο και να τον μετατρέψουν στην πραγματικότητα. Εδώ δεν προσπαθούν να αποδώσουν δικαιοσύνη, κάνουν μία κοινωνική δολοφονία», τόνισε και συνέχισε:

 

«Ήταν αυθόρμητο, αμοιβαίο και εν συναινέσει. Έχω μια εξαιρετική σχέση με όλες τις παίκτριες και είχαμε πολύ στοργικές στιγμές σε αυτή τη συγκέντρωση. Τη στιγμή που εμφανίστηκε η Χένι, με σήκωσε από το έδαφος και όταν με άφησε, αγκάλιασα και της είπα να ξεχάσει το πέναλτι, ήσουν φανταστική σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι πολιτικοί έχουν αναφερθεί σε αυτή την ενέργεια ως σεξουαλική βία, χωρίς συγκατάθεση, επίθεση. Αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν να με δολοφονήσουν δημόσια και θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου όπως όλοι οι Ισπανοί, στο δικαστήριο Θα αναλάβω δράση εναντίον αυτών των ανθρώπων», σημείωσε και πρόσθεσε:

 

«Ήρθε η ώρα να πω κάτι. Έκανα λάθος και δεν ήταν η ώρα να κάνω αυτή τη χειρονομία. Είναι αρκετά σοβαρό για να φύγω; Δεν πρόκειται να παραιτηθώ. Πάω να πολεμήσω μέχρι το τέλος. Αυτή η εκστρατεία δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια ή τη δικαιοσύνη. Έχω κατηγορηθεί για κλοπή, χρέωση προμηθειών, χρήση κατάχρησης ομοσπονδιακών χρημάτων. Ποτέ στη ζωή μου δεν το έκανα αυτό. Παίζω ποδόσφαιρο από τα τρία μου χρόνια. Το άλλο μου πάθος εκτός από το ποδόσφαιρο είναι η χώρα μου. Όταν κάνω λάθος, πονάει επίσης και ζητώ συγγνώμη, χωρίς δικαιολογία. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, όπως οι γονείς και οι προπονητές με δίδαξαν, όπως με δίδαξαν οι δάσκαλοί μου και θα συνεχίσω να είμαι ένας ευτυχισμένος και γεμάτος άνθρωπος. Είμαι ακόμα ένας ευτυχισμένος άνθρωπος με τον εαυτό μου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις