Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πάρνηθα φωτιά τώρα: Σε δύο μέτωπα επικεντρώνονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής
ΕΛΛΑΔΑ

Πάρνηθα φωτιά τώρα: Σε δύο μέτωπα επικεντρώνονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Πάρνηθα φωτιά τώρα: Συνεχείς οι ρίψεις από αέρος για την προσπάθεια κατάσβεσης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που καίει την Πάρνηθα για τρίτη ημέρα, η οποία έχει κάνει στάχτη αρκετά στρέμματα δάσους, ενώ έχει καταστρέψει και περιουσίες. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από πηγές της Πυροσβεστικής οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονται σε δύο μέτωπα κοντά στην Μονή Κλειστών. Το ένα καίει προς το ρέμα της «Γιαννούλας», ενώ το άλλο κατευθύνεται προς την Ελευσίνα οπού υπάρχει αρκετό πράσινο. Οι πυροσβέστες καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να περιορίσουν τις εστίες που καίνε σε δύσβατα σημεία προτού πέσει η νύχτα και σταματήσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα. Στην τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής συμμετέχουν 260 πυροσβέστες, 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 77 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 11 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα με συνεχείς στοχευμένες ρίψεις. Πάντως οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα από τα καμένα της Πάρνηθας είναι αποκαρδιωτικές, αφού η φωτιά κατέκαψε μεγάλο μέρος ενός από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής.

Προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό

Νωρίτερα, έχοντας στην κατοχή τους αναπτήρες και σπρέι, προσήχθηανδύο άτομα από την ομάδα ΔΙΑΣ το μεσημέρι στο Μενίδι. Οι ύποπτοι επιχείρησαν να ανέβουν στην Πάρνηθα όπου το πύρινο μέτωπο εκείνη την ώρα είχε περιοριστεί. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ αντιλήφθηκαν ότι κινούνται ύποπτα, τους σταμάτησαν και τους έκαναν έλεγχο. Όταν διαπίστωσαν ότι στην κατοχή τους είχαν 19 αναπτήρες και δυο σπρέι, τα οποία όπως εκτιμάται θα χρησιμοποιούσαν ως φλογοβόλα. Όπως γνωστοποίησε στην ενημέρωση του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας στους πρόποδες της Πάρνηθας στην περιοχή Αυλώνα έχουν γίνει από τις 8 το πρωί αρκετές απόπειρες εμπρησμού.

Συγκεκριμένα στους πρόποδες της Πάρνηθας στην περιοχή Αυλώνα από τις 8 το πρωί έγιναν 9 απόπειρες εμπρησμού, 8.13 περιοχή Αυλώνας πρώτη προσπάθεια, 8.57 περιοχή Σύκαμινο Αυλώνας 3 προσπάθειες, 9.47 περιοχή Συκάμινο Αυλώνας άλλες 3 προσπάθειες, 10.51 βόρεια της Αυλώνας μία προσπάθεια, 12.02 βόρεια της Αυλώνας στους πρόποδες της Πάρνηθας μία προσπάθεια εμπρησμού η οποία πήρε διαστάσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις