Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ροδόπη φωτιά τώρα: Μήνυμα του 112 σε πέντε χωριά τα οποία απειλεί το μέτωπο της Αλεξανδρούπολης
ΕΛΛΑΔΑ

Ροδόπη φωτιά τώρα: Μήνυμα του 112 σε πέντε χωριά τα οποία απειλεί το μέτωπο της Αλεξανδρούπολης

Ροδόπη φωτιά τώρα: Εκκενώθηκαν τα χωριά Χαμηλό, Βέλκιο και Μεστή

Νέο μήνυμα από το 112 εστάλη αργά το απόγευμα της Τετάρτης (23/8), καθώς μαίνονται οι φωτιές που καίνε στη Ροδόπη. «Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Χαμηλό, Βέλκιο, Μεστή απομακρυνθείτε προς Κομοτηνή. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει η ειδοποίηση, που εστάλη ακριβώς στις 20:00. Λίγη ώρα αργότερα και ειδικότερα στις 20:07, παρεμφερές μήνυμα έφτασε στους κατοίκους των χωριών Σάππες και Αρσάκειο. Επίσης, λίγο μετά τις 20:00 αποφασίστηκε εκ νέου διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό από Κομοτηνή μέχρι Αλεξανδρούπολη, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Μάχη σε πολλά μέτωπα δίνουν για τρίτο 24ωρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ροδόπη, καθώς η φωτιά από την Αλεξανδρούπολη πέρασε τα διοικητικά όρια του νομού Έβρου.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια»

Αυτήν τη στιγμή η φωτιά καίει εκτάσεις στη νοτιοανατολική Ροδόπη, την ώρα που μαίνονται πυρκαγιές από την περασμένη Δευτέρα (21/8) σε άλλες περιοχές βορειοδυτικά της Κομοτηνής. Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης, η φωτιά από τον Έβρο πέρασε στον νομό και καίει στα Κασσιτερά και τη Συκορράχη του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών και όλη η περιοχή είναι στα πρόθυρα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στη νότια Ροδόπη πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Αναζωπύρωση σημειώθηκε στον Μίσχο του Δήμου Ιάσμου, όπου, σύμφωνα με τον κ. Τσαλικίδη, η πυρκαγιά κινείται προς την κατεύθυνση της Βουλγαρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Γρατινή του Δήμου Κομοτηνής, όπου νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα του 112, η το μέτωπο περιορίζεται και η κατάσταση δείχνει να είναι ελεγχόμενη. Μάλιστα, ο κ. Τσαλικίδης τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις