Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρομά Ασπρόπυργος – φωτιά: Επίθεση σε άνδρες της ΟΠΚΕ στη Νέα Ζωή
ΕΛΛΑΔΑ

Ρομά Ασπρόπυργος – φωτιά: Επίθεση σε άνδρες της ΟΠΚΕ στη Νέα Ζωή

Ρομά Ασπρόπυργος - φωτιά: Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου - Αναζητούν και τους υπόλοιπους δράστες της επίθεσης

Ρομά εμβόλισαν όχημα της ΟΠΚΕ και τραυμάτισαν 4 αστυνομικούς έξω από τον καταυλισμό στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να ελέγξουν άτομο που έκανε πλιάτσικο σε εργοστάσιο την ώρα που γίνονταν εκκενώσεις για λόγους ασφαλείας εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή. Ο Ρομά μπήκε σε αμάξι, εμβόλισε όχημα της ΟΠΚΕ και κινήθηκε προς τον καταυλισμό. Ακολούθησε καταδίωξη και όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, δέχτηκαν επίθεση με πέτρες από 40 Ρομά. Από την επίθεση δύο άνδρες της ΟΠΚΕ τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ δύο ακόμη πιο ελαφρά. Παράλληλα προκλήθηκαν ζημιές σε έξι υπηρεσιακά  αυτοκίνητα. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου, ενώ αναζητούν και τους υπόλοιπους δράστες της επίθεσης.

Συνεχίζει να μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης σε ξερά χόρτα στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη στον Ασπρόπυργο σε περιοχή με οικοπεδικούς και επαγγελματικούς χώρους.
Αργά το μεσημέρι  η Αστυνομία, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, προχώρησε σε μερική άρση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Ειδικότερα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο ΝΑΤΟ από τον κόμβο Θριασίου έως τη Ζωοδόχου Πηγής και στα δύο ρεύματα και σε Αγίας Σοφίας και λεωφόρο ΝΑΤΟ προς το βουνό. Αντίθετα παραμένει κλειστό το τμήμα της Αττικής Οδού από την περιφερειακή Αιγάλεω έως τα διόδια Ελευσίνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Το χρονικό της φωτιάς στον Ασπρόπυργο

Νωρίτερα στις φλόγες τυλίχθηκε μεγάλη βιομηχανική μονάδα ενώ στάλθηκε μήνυμα 112 για εκκένωση στον οικισμό Ποντίων και Βέρας. «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Οικισμό Ποντίων & Οικισμό Βέρας απομακρυνθείτε προς Ελευσίνα». Η φωτιά στον Ασπρόπυργο καίει σε τρεις διαφορετικές εστίες, Λάκα Κάτσαρη, Νέα Ζωή και Αμμουδιές. Υπάρχουν πληροφορίες για καμένες επιχειρήσεις και αποθήκες καθώς επίσης εκκενώθηκε το πάρκινγκ του Θριάσιου νοσοκομείου λόγω της φωτιάς. Οι φλόγες μαίνονται σε σημεία πάνω και κάτω από την Αττική Οδό, ενώ φαίνεται πως πλησίασαν μεγάλο εργοστάσιο. Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής εστιάζεται και στη λεωφόρο Νάτο, κοντά στο Θριάσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εστάλη μήνυμα 112 για την εκκένωση της περιοχής Λάκκας Κάτσαρη. Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός υποστήριξε ότι πρόκειται για καινούργια πυρκαγιά που ξεκίνησε κοντά στη βιομηχανική ζώνη, προσθέτοντας ότι έχει ξεκινήσει από ανθρώπινο χέρι. «Έχουμε συχνά τέτοια περιστατικά, σχεδόν καθημερινό το φαινόμενο» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Επιπλέον, με εντολή της Πυροσβεστικής διακόπτεται η κυκλοφορία στο τμήμα  Κινέτα-Άνω Λιόσια. Η αμαξοστοιχία 1309 έχει ακινητοποιηθεί στο Σ.Σ Κινέτας. Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις