Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γλίτωσε την εκτέλεση η Κούρι Ρίτσινς
ΚΟΣΜΟΣ

Γλίτωσε την εκτέλεση η Κούρι Ρίτσινς

Η 33χρονη που δηλητηρίασε τον σύζυγό της και έγραψε βιβλίο για τον θάνατο

Αν και καταδικάστηκε για το φόνο του συζύγου της με δηλητήριο, η 33χρονη Κούρι Ρίτσινς, δεν έλαβε τελικά την εσχάτη των ποινών. Η Ρίτσινς αμέσως μετά τη δολοφονία του 39χρονου συζύγου της Ερικ, έγραψε ένα παιδικό βιβλίο για την αντιμετώπιση της θλίψης της απώλειας, το οποίο έγινε μπεστ σέλερ, το «Are You with Me?» («Είσαι μαζί μου;») για έναν πατέρα που πέθανε και επέστρεψε φορώντας φτερά αγγέλου για να προσέχει τους γιούς του. Μητέρα τριών γιων και η ίδια, προώθησε το βιβλίο στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, περιγράφοντάς ως ένα τρυφερό τρόπο να βοηθήσει κανείς τα παιδιά να κατανοήσουν και θρηνήσουν την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου.

Οι εισαγγελείς, αν και είναι πεπεισμένοι πως η 33χρονη δηλητηρίασε θανάσιμα τον σύζυγό της, τον Μάρτιο του 2022, ρίχνοντας πενταπλάσια φονική δόση φαιντανύλης σε ένα κοκτέιλ που του πρόσφερε, εντούτοις – και αφού συζήτησαν με τον πατέρα και τις αδελφές του θύματος – αποφάσισαν να μην ζητήσουν τη θανατική ποινή. Η Ρίτσινς παρέμεινε στη φυλακή εν αναμονή της δίκης εδώ και μήνες, ενώ μία εκ των αδελφών του θύματος την αποκάλεσε «απελπισμένη, άπληστη και εξαιρετικά χειριστική». Οι εισαγγελείς απεφάνθησαν πως η Ρίτσινς σχεδίαζε από καιρό να σκοτώσει τον σύζυγό της, κάνοντας οικονομικές διευθετήσεις και αγοράζοντας ναρκωτικά που βρέθηκαν στον οργανισμό του μετά τον θάνατό του, τον Μάρτιο του 2022.

Η καταθεσή της

Η Κούρι στην κατάθεσή της είχε υποστηρίξει ότι το μοιραίο βράδυ έκανε μια μικρή γιορτή καταναλώνoντας αλκοόλ και ουσίες. Στη συνέχεια η ίδια πήγε να κοιμηθεί στο δωμάτιο των παιδιών της. Όταν πήγε να δει τι έκανε ο άντρας της στις τρεις το πρωί τον βρήκε παγωμένο. Όταν είδε ότι δεν ανέπνεε κάλεσε για βοήθεια. Υποστήριξε ότι του έκανε ΚΑΡΠΑ αλλά οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο αναφέρουν ότι ήταν αδύνατο καθώς από το στόμα του έβγαινε αίμα. Η συλληφθείσα ανέφερε ότι στο παρελθόν ήταν εξαρτημένος από χάπια αλλά δεν είχε άλλα προβλήματα. Ωστόσο, η αστυνομία άρχισε να ερευνά τις συνθήκες θανάτου καθώς μέλη της οικογένειας του νεκρού ανέφεραν ότι σε ανύποπτο χρόνο τους είχε πει ότι αν πάθει, κάτι θα φταίει η σύζυγός του.

Είχε αγοράσει χάπια φαιντανύλης αξίας 1600 δολαρίων

Ο Έρικ σε τηλεφώνημα που είχε κάνει στην αδελφή του από την Ελλάδα είπε ότι αρρώστησε μετά από ένα ποτό που του έδωσε η σύζυγός του. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο Έρικ είχε ασφάλεια ζωής από κοινό με τον συνέταιρό του Κόντι Ράιτ με τον ένα να είναι δικαιούχος σε περίπτωση θανάτου του άλλου. Η Κούρι την άλλαξε τον Ιανουάριο του 2022 και έκανε μοναδική διακαιούχο την ίδια. Όταν οι δύο άνδρες το αντιλήφθηκαν την άλλαξαν.

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τον Φεβρουάριο του 2022 ο Έρικ έπαθε αλλεργικό σοκ μετά από δείπνο με την Κούρι. Όταν συνήλθε αφού πήρε φαρμακευτική αγωγή ενημέρωσε το Ράιτ. Οι Αρχές βρήκαν ότι η Κούρι είχε αγοράσει χάπια φαιντανύλης αξίας 1600 δολαρίων λίγο πριν το θάνατο του συζύγου της. Λίγο πριν το θάνατό του ο Έρικ είχε αλλάξει τη διαθήκη του και είχε ορίσει ως υπεύθυνη την αδελφή του ώστε να διασφαλίσει τα παιδιά του χωρίς να ενημερώσει τη σύζυγό του. Επιπλέον σχεδίαζε να πάρει διαζύγιο αλλά δεν πρόλαβε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις