Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

24

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αλεξανδρούπολη φωτιά τώρα: Νέα εστία και στο δάσος της Δαδιάς
ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη φωτιά τώρα: Νέα εστία και στο δάσος της Δαδιάς

Αλεξανδρούπολη φωτιά τώρα: Πρόκειται για νέο "αυτόνομο" μέτωπο

Πυρκαγιά εντός του δάσους της Δαδιάς, ξέσπασε προ ολίγου και οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν να την αντιμετωπίσουν προτού επεκταθεί. Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημητρης Πέτροβιτς δήλωσε ότι πρόκειται για «αυτόνομη» εστία που εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία, σε απόσταση από τις άλλες εν εξελίξει φωτιές, στην θέση Γκίμπρενα. Η φωτιά είναι στην περιοχή μικρή Κυπρίνα στην Δαδιά Έβρου. Από την Πυροσβεστική κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 25 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 9 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Νωρίτερα, η πυρκαγιά είχε φτάσει στις παρυφές της Δαδιάς, θέτοντας υπό άμεση απειλή το περιώνυμο δάσος που είχε πληγεί καίρια πέρυσι από άλλη, μεγάλη φωτιά, η οποία είχε κάψει τότε περισσότερα από είκοσι χιλιάδες στρέμματα – πεύκης κυρίως. Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, η πυρκαγιά εξελίσσεται στο χωριό Λυκόφη κοντά στο παρατηρητήριο για τα άγρια πουλιά, όπου αναχαιτίστηκε προσωρινά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

«”Χιονίζει” στάχτη στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης»

«Αυτή την ώρα στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης χιονίζει στάχτη, και κάτοικοι έχουν λάβει ειδοποίηση από τη Διεύθυνση Υγείας να κλείσουν πόρτες και παράθυρα», συνέχισε ο αντιπεριφερειάρχης και ενημέρωσε ότι η Εγνατία Οδός άνοιξε για τα οχήματα που κινούνται προς και από τα σύνορα. Έτσι, χιλιάδες τουρίστες, Τούρκοι κυρίως, αλλά και κάτοικοι του Βορείου Έβρου που είχαν σπεύσει για το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη, και εγκλωβίστηκαν λόγω του ότι έκλεισε η Εγνατία, σιγά-σιγά αρχίζουν από το πρωί να αποχωρούν.

«Τα εναέρια μέσα αλλά και οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς, αλλά οι προσπάθειές τους διασπώνται συνεχώς λόγω του ότι ξεσπούν νέες πυρκαγιές που μεταφέρονται σε άλλα σημεία με τη βοήθεια των ανέμων», σημείωσε ο κ. Πέτροβιτς, ο οποίος καταλήγοντας υπογράμμισε πως οι καλαμιές στα χωράφια από τα θερισμένα καλαμπόκια λειτουργούν ως «καύσιμο» για την ταχύτατη μετάδοση της φωτιάς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις