Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αλμέιδα – Μιχάλης: Η συγκινητική φωτογραφία στο Instagram μετά την πρόκριση της ΑΕΚ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αλμέιδα – Μιχάλης: Η συγκινητική φωτογραφία στο Instagram μετά την πρόκριση της ΑΕΚ

Αλμέιδα - Μιχάλης: «Αυτή η επιτυχία ειναι αφιερωμένη στον Μιχάλη» έγραψε ο προπονητής της ΑΕΚ στο Instagram του

Στον 29χρονο Μιχάλη Κατσούρη, ο οποίος δολοφονήθηκε κατά την επιδρομή των χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, αφιέρωσαν άπαντες στην ΑΕΚ τη μεγάλη πρόκριση στα play off του Champions League μετά το δραματικό 2-2 κόντρα στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ το βράδυ του Σαββάτου. Ο Ματίας Αλμέιδα μετά τη λήξη του αγώνα-θρίλερ, σήκωσε μια φανέλα της ΑΕΚ με το όνομα του Μιχάλη προς τον κόσμο της ομάδας, την ώρα που τον έχει πάρει στα χέρια ένας οπαδός. Ο προπονητής της Ένωσης, ωστόσο, αφιέρωσε και σε ανάρτησή του στο Instagram την πρόκριση στον 29χρονο. Εκεί «ανέβασε» μια συγκινητική φωτογραφία του ίδιου μαζί με τον αδικοχαμένο οπαδό, στο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα πριν μερικούς μήνες και τη συνόδευε με τη φράση «Αυτή η επιτυχία είναι αφιερωμένη στον Μιχάλη».

Αλμέιδα και Αραούχο πανηγύρισαν την πρόκριση με τη φανέλα του Μιχάλη στα χέρια

Με τη λήξη του αγώνα κόντρα στη Ντινάμο και με τους έντονους πανηγυρισμούς ο Ματίας Αλμέιδα, ύψωσε στον ουρανό τη φανέλα με το Νο21 και το όνομα του Μιχάλη, την ώρα που τον είχε σηκώσει στις πλάτες του ο Άμραμπατ. Ιδιαίτερος ήταν ο πανηγυρισμός και του Σέρχιο Αραούχο, μετά το γκολ της ισοφάρισης (2-2) απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στις καθυστερήσεις της ρεβάνς των προκριματικών του Champions League.

Ο Αργεντινός αφιέρωσε το γκολ στον αδικοχαμένο οπαδό της ΑΕΚ. Μόλις η μπάλα προσγειώθηκε στα δίχτυα σχημάτισε με τα δάχτυλά του το «Μ» και λίγα λεπτά μετά ζήτησε από τον πάγκο τη φανέλα με το όνομά του, την οποία ύψωσε στον αέρα. Μια από τις πιο δυνατές στιγμές ήταν με τον Ματίας Αλμέιδα λίγο πριν κάνει δηλώσεις στο συνδρομητικό, να φιλάει το χέρι του Σέρχιο Αραούχο που είχε πάει προς το μέρος του να τον συγχαρεί.

Ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε στην «Cosmote TV»

Για το αν θα έγραφε ένα τέτοιο σενάριο για την ΑΕΚ: «Θα το έγραφα, αλλά όχι να υποφέρουμε τόσο πολύ. Αυτό είναι το πάθος που έχουμε και μια επίδειξη ότι ποτέ δεν τα παρατάμε, έχοντας απέναντί μας μια μεγάλη ομάδα που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο».

Για την πνευματική δύναμη της ομάδας και τη στήριξη του κόσμου: «Έχει να κάνει με την ενότητα. Είμαστε όλοι μαζί. Όσοι είμαστε εδώ μέσα, όσοι είναι έξω, όσοι είναι στον ουρανό, είμαστε όλοι μαζί».

Ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου μετά την συγκλονιστική πρόκριση επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ αναφέρθηκε στη «βοήθεια» που είχε από τον Μιχάλη Κατσούρη και από τον πατέρα του από… ψηλά.

Οι δηλώσεις του Ματίας Αλμέιδα:

Τα γκολ τα… έβαλε ο Μιχάλης;

«Καταρχάς καλησπέρα. Θα έπρεπε να γράψουμε μία ξεχωριστή παράγραφο για τα συναισθήματα που έχουμε από τον χαμό αυτό του παιδιού. Πιστεύω σε αυτή τη δικαιοσύνη που από κάπου θα έπρεπε να αποδοθεί προς την οικογένειά του. είχα τη δυνατότητα να συζητήσω με τη μητέρα του και την υπόλοιπη οικογένεια. Γνωρίζω και πιστεύω ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας μου από ψηλά κάνουν μία… προσπάθεια από ψηλά για να βοηθήσουν την ομάδα. στο αγωνιστικό κομμάτι αφήσαμε έξω έναν μεγάλο αντίπαλο. Έναν αντίπαλο με κινητικότητα, με τεχνική που παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Αποδείξαμε ότι παλεύουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν είναι εύκολο σε αυτή την ευρωπαϊκή διοργάνωση να βάλεις τέσσερα γκολ σε αυτή την Ντιναμό. Επίσης, κάναμε και πολλές ευκαιρίες. Ο αντίπαλος δημιούργησε και τις έκανε γκολ. Μένουν πολλά θετικά πράγματα από το παιχνίδι, πολλά που μπορούν να διορθωθούν. Η αγάπη που έδειξαν οι παίκτες είναι σημαντική».

Τι είναι αυτό που στο 91’ η ΑΕΚ σκοράρει, έχει την παράταση και κυνηγάει κι άλλο γκολ στο τέλος που βρίσκει;

«Όλοι είμαστε πεπεισμένοι γι’ αυτό που κάνουμε. Η όρεξη η διάθεση που δείχνουμε. Το πόσο ενωμένη είναι αυτή η ομάδα. κάναμε πάλι πέντε αλλαγές και η ομάδα ανέβηκε. Είναι αυτό το κομμάτι που δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ. Μπορεί να παίξουμε άσχημα, μπορεί καλούτσικα, αλλά ποτέ δεν τα παρατάμε».

Είναι ο Λιβάκοβιτς από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο;

«Αυτή τη στιγμή μιλάμε για έναν από τους καλύτερους που υπάρχουν. Με ένα λαμπρό μέλλον, αλλα η ομάδα που αντιμετωπίσαμε είχε πολλούς νέους παίκτες με τεράστιο ταλέντο. Και κυρίως με ένα εξαιρετικό σύστημα ποδοσφαίρου. Δεν ήταν εύκολο»

Ήταν θέμα τιμής η πρόκριση;

«Δουλεύω και ζω με βάση την τιμή. Δεν είναι εύκολο. Επειδή ειμαι κι εγώ αμαρτωλός όπως ο οποιοσδήποτε άνθρωπος, δεν είναι εύκολο να ζεις βάσει της τιμής σου. Δουλεύω για την τιμή που μου δίνει το ποδόσφαιρο. Για το πάθος, για το σεβασμό που έχω στο ποδόσφαιρο, γιατί μου άλλαξε τη ζωή μου. Κάθε φορά που αφιερώνω ένα δευτερόλεπτο στη ζωή μου το κάνω για το τιμήσω. Δεν το κάνω για χρήματα, δεν το κάνω για φήμη. Το κάνω για το τιμήσω. Είναι το πιο όμορφο πράγμα στη ζωή μου».

Τι ξέρετε για την Αντβέρπ;

«Από αύριο ξεκινάμε να τους μελετάμε. Ηταν αρκετός ο χρόνος που αφιερώσαμε στην Ντιναμό. Εχουμε λίγες ημέρες προετοιμασίας και ξεκούρασης για να τους αντιμετωπίσουμε. Θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Πιστεύω ότι και εμείς μετατρεπόμαστε σε έναν δύσκολο αντίπαλο».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις