Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Αλεξανδρούπολη τώρα: Νέο μήνυμα 112 – Εκκενώνονται άλλοι τέσσερις οικισμοί
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Αλεξανδρούπολη τώρα: Νέο μήνυμα 112 – Εκκενώνονται άλλοι τέσσερις οικισμοί

Φωτιά Αλεξανδρούπολη τώρα: Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Μελία

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης, με την εκκένωση τεσσάρων ακόμη οικισμών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μήνυμα του 112 οι κάτοικοι των χωριών Λουτρός, Αγνάτια, Αριστηνό και Δωρικό πρέπει να απομακρυνθούν προς Αλεξανδρούπολη. Σε 135 αυξήθηκαν οι πυροσβέστες που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα στην περιοχή Μελία της Αλεξανδρούπολης, με τους 28 εξ αυτών να έχουν φτάσει στο σημείο αεροπορικώς από την Αττική, σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα.

Επιπλέον, στο σημείο επιχειρούν 31 υδροφόρα οχήματα της πυροσβεστικής και εννέα πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Να σημειωθεί πως νωρίτερα – περίπου στις 3:00 το μεσημέρι είχε δοθεί εντολή εκκένωσης από το 112 σε τρία χωριά. Οι κάτοικοι των χωριών Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα, καλούνται να απομακρυνθούν προς την Αλεξανδρούπολη. Νωρίτερα, το 112 είχε στείλει ειδοποίηση στους κατοίκους των προαναφερθέντων χωριών αλλά και του Λουτρού, που προς το παρόν φαίνεται να γλιτώνει από την πύρινη λαίλαπα. Όπως αναφέρεται σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, όσοι πολίτες δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης να συγκεντρωθούν στις πλατείες των οικισμών καθώς θα υπάρχουν λεωφορεία.

Κλειστή η Εγνατία Οδός και στα δύο ρεύματα

Σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω της πυρκαγιάς σε δασική έκταση πλησίον Πυλαίας – Φερών Έβρου, ισχύει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού Κήπων – Αλεξανδρούπολης από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης. Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης. «Παρακαλούνται οι πολίτες και οι οδηγοί οχημάτων για την ασφάλεια τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις