Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκοποβολής 2023: Χάλκινο για την Εμμανουέλα Κατζουράκη
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκοποβολής 2023: Χάλκινο για την Εμμανουέλα Κατζουράκη

Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκοποβολής 2023: Εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού

Στις 28 Φεβρουαρίου, η Εμμανουέλα Κατζουράκη επέβαινε στην επιβατική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με το εμπορικό τρένο, στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Την Παρασκευή, ανέβηκε στο βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος σκοποβολής και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Η Εμμανουέλα Κατζουράκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο σκιτ, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκοποβολής, δύο μήνες μετά τη δεύτερη θέση στους Ευρωπαϊκούς αγώνες. Έτσι, έγινε η δεύτερη Ελληνίδα που ανεβαίνει στο βάθρο της διοργάνωσης στο Μπακού, μετά την Άννα Κορακάκη, που κέρδισε το ασημένιο στα 10 μ. αεροβόλο πιστόλι.

Η Μπαρτέκοβα κέρδισε το χρυσό

Με 123/125- που αποτελεί ισοφάριση του δικού της πανελληνίου ρεκόρ- η 23χρονη πρωταθλήτρια ήταν κορυφαία στο προκριματικό, μαζί με την Ντάνκα Μπαρτέκοβα. Στον τελικό, η Κατζουράκη κατέκτησε το χάλκινο με 43 εύστοχες βολές στις 50. Η Μπαρτέκοβα κέρδισε το χρυσό, επικρατώντας της Ντάνια Τζο Βίτζι που κέρδισε το ασημένιο.

Χάρη στην επιτυχία της στο Μπακού, η Εμμανουέλα Κατζουράκη εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024. Είναι η τρίτη Ελληνίδα αθλήτρια σκοποβολής που παίρνει το «εισιτήριο» για το Παρίσι, μετά την Άννα Κορακάκη και τη Χριστίνα Μόσχη.

Η Εμμανουέλα Κατζουράκη σπουδάζει Φαρμακευτική στη Θεσσαλονίκη, όπου επέστρεφε με την επιβατική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με το εμπορικό τρένο, στην τραγωδία στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Η 23χρονη επέβαινε στα τελευταία βαγόνια και βγήκε σώα, παθαίνοντας μόνο ένα διάστρεμμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις