Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κλοπή Βρετανικό Μουσείο: Ιδιαίτερα σοβαρό γεγονός, λέει η Μενδώνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλοπή Βρετανικό Μουσείο: Ιδιαίτερα σοβαρό γεγονός, λέει η Μενδώνη

Κλοπή Βρετανικό Μουσείο: Υπεύθυνος των ελληνικών αρχαιοτήτων ο υπάλληλος που απολύθηκε

Με μεγάλη προσοχή παρακολουθεί το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση κλοπής και φθοράς αντικειμένων από το Βρετανικό Μουσείο. «Είναι εξαιρετικά λυπηρό και ιδιαίτερα σοβαρό το γεγονός, που πρόσφατα γνωστοποίησε το Βρετανικό Μουσείο. Το Υπουργείο Πολιτισμού παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή την εξέλιξη του θέματος», δήλωσε η αρμόδια υπουργός Λίνα Μενδώνη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξένου δημοσιογράφου.

Υπεύθυνος των ελληνικών αρχαιοτήτων ο υπάλληλος που απολύθηκε

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τετάρτη (16/08) ανακοινώθηκε απόλυση ενός υπαλλήλου από το Βρετανικό Μουσείο, ο οποίος σύμφωνα με την Mirror ήταν υπεύθυνος για τις ελληνικές αρχαιότητες. Παράλληλα, το περιοδικό αποκαλύπτει μεταξύ άλλων, πως το 2020 ένας εμπειρογνώμονας είχε εντοπίσει τα χαμένα πολύτιμα αντικείμενα σε δημοπρασία και το ανέφερε, όμως δεν έγινε τίποτα.

Ο υπάλληλος που απολύθηκε, ήταν ο 56χρονος Πίτερ Τζον Χιγκς. Ο Πίτερ εργαζόταν στο Βρετανικό Μουσείο επί 35 χρόνια, και ήταν ανώτερος επιμελητής με εξειδίκευση στο τμήμα που σχετίζεται με τους αρχαίους ελληνικούς θησαυρούς. Φέρεται πως έβαζε προς πώληση τα ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα στο eBay. Το Βρετανικό Μουσείο είχε ανακοινώσει ότι είχε ξεκινήσει έρευνα για τα μέτρα ασφαλείας του, δηλώνοντας ότι ένα μέλος του προσωπικού απολύθηκε, ενώ σχεδιάζονται νομικές ενέργειες εναντίον του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις