Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

22

Φεβρουαρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καρχαριάκι Σαντορίνη: Σορός βρέθηκε στην παραλία
ΕΛΛΑΔΑ

Καρχαριάκι Σαντορίνη: Σορός βρέθηκε στην παραλία

Καρχαριάκι Σαντορίνη: Το ζώο, πιθανόν, ανήκει στο γένος καρχαριοειδών «γαλέος»

Η σορός ενός μικρόσωμου καρχαρία εντοπίστηκε από κάτοικο της Σαντορίνης, στην περιοχή της Βλυχάδας σε κατάσταση σήψης και με έντονη δυσοσμία να αναδύεται στην περιοχή. Το ζώο, πιθανόν, ανήκει στο γένος καρχαριοειδών «γαλέος», όπως αναφέρει το cycladeslive.gr.

Τι είναι ο γαλέος

Ο γαλέος είναι καρχαρίας που ανήκει στην οικογένεια των Τριακιδών, αν και την ονομασία «γαλέος» φέρουν και άλλα είδη καρχαριών. Η ονομασία «γαλέος» χρησιμοποιείται γενικά στην Ελλάδα για να περιγράψει το κρέας που προέρχεται από αλιευμένους καρχαρίες, και όχι μόνο από το συγκεκριμένο είδος.

Το μήκος του φθάνει τα 1-2 μέτρα. Η ράχη του έχει χρώμα ανοικτό γκριζωπό, ενώ τα πλευρά του λίγο ροδίζουν και η κοιλιά του είναι άσπρη. Το ρύγχος του είναι πεπλατυσμένο και μυτερό και το στόμα του βρίσκεται στην κάτω πλευρά, όπως σε όλα τα σκυλόψαρα, με δόντια μυτερά, τριγωνικά και σε σειρές. Το πρώτο ραχιαίο πτερύγιο είναι 2 ή και 3 φορές μεγαλύτερο απ’ το δεύτερο πτερύγιο της ουράς του. Ζει στον βυθό, κοντά στις στεριές, και τροφή του είναι μικρά ψάρια και μαλάκια. Γεννά μικρά και όχι αυγά, είναι δηλαδή ζωοτόκος. Το κρέας του είναι ασπροκόκκινο και σφιχτό.

Πηγή φωτογραφιών: Santorini Voice

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις