Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – UEFA: Κλείνουν οι λέσχες οργανωμένων οπαδών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – UEFA: Κλείνουν οι λέσχες οργανωμένων οπαδών

Μητσοτάκης - UEFA: Δείτε live τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Τσεφέριν

Την αποφασιστικότητα της πολιτείας να αντιμετωπίσει στη ρίζα του το «κακό» του χουλιγκανισμού και της βίας, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν, μετά την συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και τη διευρυμένη σύσκεψη με τους ιδιοκτήτες ΠΑΕ με θέμα την οπαδική βία. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα κλείσουν οι λέσχες οργανωμένων οπαδών.

Ανέφερε πως κάθε ομάδα θα έχει μόνο έναν σύνδεσμο και πως η αστυνομία, θα ελέγχει την είσοδο των οργανωμένων φίλαθλων στις θύρες που έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στο παρελθόν. «Ελπίζω να μην χρειαστεί αποκλεισμός ομάδων από ευρωπαϊκές οργανώσεις είναι το ύστατο μέτρο», προειδοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Σκοπός να ενεργοποιήσουμε εκτός από τους εθνικούς και τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς στο μέτωπο της αποτροπής της βίας» σημείωσε. Ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση στην UEFA είναι αυστηρή στην οργανωμένη μετακίνηση οπαδών που έχουν υποπέσει σε αδικήματα βίας. Πρόσθεσε πως «ποινικός υπόκοσμος που αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια καλύπτεται με υποτίθεται αθλητικό υπόβαθρο» και πως «απαιτείται έγκαιρη πρόληψη και αποτελεσματική αποτροπή».

Πρόεδρος UEFA: Καρκίνος του ποδοσφαίρου ο χουλιγκανισμός

Ο κ. Τσεφέριν από την πλευρά του, εξέφρασε την οργή και τη λύπη του για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη. Καταδίκασε όσους χρησιμοποιούν τους αγώνες για να κάνουν εγκληματικές πράξεις και χαρακτήρισε τον χουλιγκανισμό «καρκίνο του ποδοσφαίρου». «Φτάνει πια» τόνισε ο πρόεδρος της UEFA διαμηνύοντας πως η βία και ο χουλιγκανισμός πρέπει να σταματήσουν και αποτελούν πρόβλημα όλης της Ευρώπης και όχι μόνο της Ελλάδας. Απηύθυνε έκκληση προς όλους να συμβάλουν για να εξαφανιστεί «αυτός ο καρκίνος» και στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη συνεργασίας για την επίτευξη αυτού του στόχου σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο Μαξίμου βρέθηκαν οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, και ο Αρτούρ Νταβιντιάν, ο εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, Νωρίτερα προηγήθηκε κατ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν.

Δείτε live τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη – Τσεφέριν:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις