Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Παναγία Σουμελά Δεκαπενταύγουστος: Το «ευχαριστώ» του Οικουμενικού Πατριάρχη
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Παναγία Σουμελά Δεκαπενταύγουστος: Το «ευχαριστώ» του Οικουμενικού Πατριάρχη

Παναγία Σουμελά Δεκαπενταύγουστος: Τόνισε πως είναι πολύ διαφορετικό να γίνεται η λειτουργία στην καρδιά του ποντιακού ελληνισμού

Χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ξεκίνησε λίγο μετά τις δέκα το πρωί, σήμερα, η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου, στην ιστορική Μονή Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συγκινημένος θέλησε να ευχαριστήσει το Mega για τη ζωντανή μετάδοση καθώς το κανάλι, την Τρίτη 15 Αυγούστου, μετέδωσε ζωντανά τη Θεία Λειτουργία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης βαθιά συγκινημένος στο τέλος της ομιλίας του τόνισε πως είναι πολύ διαφορετικό να γίνεται η λειτουργία στην καρδιά του ποντιακού ελληνισμού και ευχαρίστησε το κανάλι που ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση του Οικουμενικού Πατριαρχείου αλλά και προσωπικά ο ίδιος για τη μετάδοση της Θείας Λειτουργίας.

Τη Δευτέρα, παραμονή της Κοίμησης της Θεοτόκου, ο κ. Βαρθολομαίος έψαλε τον Εσπερινό στον καθολικό ναό της Σάντα Μαρία, καθώς δεν υπάρχει ορθόδοξος ναός στην πόλη της Τραπεζούντας. Στο κήρυγμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στην ιστορικότητα της Τραπεζούντας και μνημόνευσε τον καθολικό ιερέα της πόλης Αντρέα Σαντόρο που δολοφονήθηκε το 2006.






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις