Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

24

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θεοδώρα Δούρου Υποσμηναγός: Η νεαρή πιλότος που σκίζει τους αιθέρες
ΕΛΛΑΔΑ

Θεοδώρα Δούρου Υποσμηναγός: Η νεαρή πιλότος που σκίζει τους αιθέρες

Θεοδώρα Δούρου Υποσμηναγός: Η Ελληνίδα πιλότος Mirage που τρέμουν οι Τούρκοι

Το ότι έχουμε μερικούς από τους καλύτερους πιλότους στον κόσμο, είναι γνωστό. Αποδείχθηκε μάλιστα ακόμα μία φορά στην πρόσφατη άσκηση ATLC που έγινε στα Εμιράτα, στην οποία συμμετείχαν οι κορυφαίοι πιλότοι από χώρες όπως η ΗΠΑ, η Βρετανία και η Σαουδική Αραβία, ενώ συμμετείχαν και ως παρατηρητές η Αυστραλία και η Ινδία.   Η Ελλάδα συμμετείχε με τρία Mirage 2000-5 και το αντίστοιχο προσωπικό υποστήριξης. Και ανάμεσα στους πιλότους που επιλέχθηκαν να συμμετέχουν στην άσκηση ήταν και μία Υποσμηναγός (Ι). Η 29χρονη μάλιστα εντυπωσίασε τους πάντες με τις ικανότητές της και την απόδοσή της στις εξαιρετικά δύσκολες ασκήσεις που διεξάγονται σε αυτή την κορυφαίου επιπέδου άσκηση.

Η Ελληνίδα πιλότος ξεχώρισε ανάμεσα στους 250 συμμετέχοντες που είχαν μία πολυήμερη εκπαίδευση σε διάφορα ακραία σενάρια και πολύ προωθημένες τακτικές εναέριας μάχης. Η 29χρονη Υποσμηναγός (Ι) Θεοδώρα Δούρου, με καταγωγή από την Μαλεσίνα Φθιώτιδας είχε το… μικρόβιο του αεροπόρου από μικρή. Και μάλιστα ήταν αποφασισμένη να πετάξει μόνο με τα δελταπτέρυγα Mirage 2000 τα οποία πετούσαν πάνω από το χωριό της πριν προσγειωθούν στην Τανάγρα.

Η Θεοδώρα Δούρου είναι από τους πιο μάχιμους πιλότους του συγκεκριμένου τύπου με πολλές συμμετοχές σε αερομαχίες με τουρκικά αεροσκάφη, έχοντας κλειδώσει στόχο αρκετές φορές στις εμπλοκές πάνω από το Αιγαίο!

Βαρύ το φορτίο

Λιγομίλητη, αποφεύγει να μιλά για τις επιχειρήσεις και τις ασκήσεις που πήρε μέρος, για τα scrabbles που πραγματοποίησε στη βάση της και που βρέθηκε σε ελάχιστα λεπτά στον αέρα, για τις ατέλειωτες ώρες επιφυλακής και για την υπερηφάνεια που νοιώθει όταν μπαίνει στο κόκπιτ του Mirage. Να πετά solo, να μετέχει σε νυχτερινές πτήσεις επιτήρησης του εθνικού εναέριου χώρου και όταν φορά την αντί G στολή της, βάζει τη μάσκα της, κλείνει την καλύπτρα της και απογειώνεται από την Τανάγρα, γνωρίζει πολύ καλά ότι για ένα κορίτσι μόλις 29 χρονών στο πηδάλιο ενός πανάκριβου αεροσκάφους δεν χωρά κανένα λάθος ή κανένας συναισθηματισμός. Είναι βαρύ το φορτίο που κουβαλά στους ώμους της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις