Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Eris Covid και εμβόλιο: “Βόμβα” Τζανάκη
ΕΛΛΑΔΑ

Eris Covid και εμβόλιο: “Βόμβα” Τζανάκη

Eris Covid και εμβόλιο: "Ϊσως υπάρξει σύσταση για εμβολιασμό»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στην νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, «Eris» η οποία φαίνεται να κυριαρχεί και να ανησυχεί τους επιστήμονες. «Η παραλλαγή ERIS είναι ανησυχητική γιατί μεταλλάσσεται και γιατί δεν υπακούει στους κανόνες της εποχικότητας. Συνήθως αυτού του είδους οι ιοί βρίσκονται σε ύφεση το καλοκαίρι, σε αντίθεση όμως με αυτόν που φαίνεται πως δεν καταλαβαίνει από εποχές και ήδη έχει διπλασιάσει τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, αλλά και τους θανάτους από κορωνοϊό», τόνισε ο κ. Τζανάκης.

Στη συνέχεια προέβλεψε ότι η παραλλαγή ERIS θα επιφέρει μια αναστάτωση ακόμη μεγαλύτερη το φθινόπωρο και προέβλεψε ότι θα υπάρξει σύσταση για εμβολιασμό μέρους του πληθυσμού, δηλαδή για τους άνω των 65 και τις ευπαθείς ομάδες, όπως γίνεται για παράδειγμα με το εμβόλιο της γρίπης.

Ο κ. Τζανάκης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας για τους νέους και υγιείς ανθρώπους που θα κολλήσουν, καθώς τα συμπτώματα είναι ήπια και μοιάζει με κοινό κρυολόγημα όπως έχει μεταβληθεί πλέον ο κορωνοϊός, αλλά ενώ δεν είναι επικίνδυνο για αυτούς, θα πρέπει να προφυλάξουν τυχόν ευάλωτα μέλη των οικογενειών τους και να απευθυνθούν στους γιατρούς για να λάβουν την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις