Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Έξωση στο Σύλλογο Αρχαιολόγων: Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη Μενδώνη να ακυρώσει την απόφαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έξωση στο Σύλλογο Αρχαιολόγων: Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη Μενδώνη να ακυρώσει την απόφαση

Έξωση στο Σύλλογο Αρχαιολόγων: «Η υπουργός Πολιτισμού παίρνει ρεβάνς για τους αγώνες των Ελλήνων Αρχαιολόγων»

Να ακυρωθεί η απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη με την οποία ανακαλεί την παραχώρηση χρήσης ακινήτου στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει: «Η κυρία Μενδώνη δείχνοντας για άλλη μια φορά το αυταρχικό της πρόσωπο στον πολιτισμό, χθες βράδυ με υπουργική Απόφαση, ανακάλεσε την παραχώρηση του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων. Δεν μπόρεσε να ”συγχωρέσει” η κυρία Μενδώνη στον ΣΕΑ το γεγονός ότι φιλοξένησε στα γραφεία του εκδήλωση για το ναυάγιο στην Πύλο, που συγκλόνισε τον πλανήτη και η διερεύνηση των ευθυνών του έχει κινητοποιήσει τα ευρωπαϊκά όργανα».

Ακολούθως ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Είναι ξεκάθαρο σήμα μηδενικής ανοχής στην διαφορετική άποψη και σε κάθε φωνή κριτική και είναι προφανές ότι με τέτοιες εκδικητικές ενέργειες η υπουργός Πολιτισμού προσπαθεί να επιβάλει γενικό σιωπητήριο», και καταλήγει υπογραμμίζοντας: «Στεκόμαστε δίπλα στον ΣΕΑ, δίπλα στους ανθρώπους του πολιτισμού. Η απόφαση Μενδώνη για την έξωση του ΣΕΑ πρέπει να ακυρωθεί».

 Αχτσιόγλου: «Η υπουργός Πολιτισμού παίρνει ρεβάνς για τους αγώνες των Ελλήνων Αρχαιολόγων»

Στην απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για «έξωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων από το ιστορικό κτήριο που στεγαζόταν στην Ερμού με μια άκρως προσχηματική και αβάσιμη δικαιολογία», αναφέρεται με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.

«Η υπουργός Πολιτισμού ανατρέπει μετά από δεκαετίες τη σχετική απόφαση της Μελίνας Μερκούρη, επιδεικνύοντας την απόσταση που τη χωρίζει από τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του», σημειώνει η κα Αχτσιόγλου και προσθέτει: «Παίρνει -φαίνεται- τη ρεβάνς για τους αγώνες των Ελλήνων Αρχαιολόγων ενάντια στην καταστροφή και το τσιμέντωμα της αρχαίας μας κληρονομιάς, ενάντια στην ανακύκλωση του διεφθαρμένου κατεστημένου και ενάντια στη διάλυση των φορέων του πολιτισμού και την άλωσή τους από το σύστημα που τη στηρίζει. Στεκόμαστε δίπλα στους Αρχαιολόγους μας σε όλους τους αγώνες τους. Αυτό ακριβώς θα κάνουμε και τώρα», καταλήγει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις