Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

06

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Προσλήψεις στις αστικές συγκοινωνίες: Νέες θέσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσλήψεις στις αστικές συγκοινωνίες: Νέες θέσεις

Προσλήψεις στις αστικές συγκοινωνίες: Από τον Σεπτέμβριο

Μεγάλη πιθανότητα, σύμφωνα με τους αρμόδιους, υπάρχει από τον Σεπτέμβριο να ξεκινήσει προκήρυξη νέων προσλήψεων στις αστικές συγκοινωνίες. Θέματα που αφορούν στους τρόπους επιτάχυνσης των διαδικασιών για την πρόσληψη προσωπικού στις εταιρείες παροχής συγκοινωνιακού έργου που ελέγχονται από το Δημόσιο, με συνθήκες αξιοκρατίας και διαφάνειας, συζητήθηκαν σε σύσκεψη την Παρασκευή 4 Αυγούστου, στην οποία συμμετείχαν η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές Χριστίνα Αλεξοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς, με την Υφυπουργό Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη και τον Γενικό Γραμματέα Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα Δημήτρη Κιρμικίρογλου.

Επίσης ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με τον προγραμματισμό νέων θέσεων εργασίας για την εύρυθμη λειτουργία των μεταφορών.

Μετά τη σύσκεψη, η Υφυπουργός Μεταφορών κα Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε:

«Η σύσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των κατευθύνσεων που έχει δώσει ο Πρωθυπουργός, ώστε τον Σεπτέμβριο να προγραμματιστούν οι προσλήψεις προσωπικού για το 2024 και να καλυφθούν τα κενά στους συγκοινωνιακούς φορείς.

Η Κυβέρνηση προχωράει στην αναδιάταξη των συγκοινωνιών καλύπτοντας τα κενά στις θέσεις εργασίας με προσωπικό νεότερης ηλικίας και αρτιότερης εκπαίδευσης, το οποίο θα ανταποκριθεί, εκτός των άλλων, στις απαιτήσεις για τη χρήση και συντήρηση λεωφορείων νέας τεχνολογίας, αλλά και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών».

Ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς επισήμανε:

«Η σημερινή συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης του τομέα των μεταφορών, στον οποίο το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί κινητήριο δύναμη. Περισσότερο προσωπικό σημαίνει καλύτερες υπηρεσίες και μεγαλύτερη ασφάλεια, έννοιες οι οποίες αποτελούν τον πυρήνα της πολιτικής μας στις μεταφορές».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις