Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σημάδια ότι η σχέση δεν πάει καλά: Προσέχεις για να έχεις
PLUS

Σημάδια ότι η σχέση δεν πάει καλά: Προσέχεις για να έχεις

Σημάδια ότι η σχέση δεν πάει καλά: Αν σε απασχολεί φυσικά

Αν αναζητάς μια συντροφιά για το υπόλοιπο της ζωής σου, τότε μην εγκαταλείψεις αυτή τη σελίδα. Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε αναρωτηθεί αν μπορούμε να μείνουμε με ένα άνθρωπο «για πάντα». Οι παράγοντες που θα επηρεάσουν μια σχέση είναι πολλοί. Και μπορεί να μην υπάρχει μια σίγουρη συνταγή για την τέλεια σχέση όμως ναι, κάποιες συμπεριφορές παίζουν σπουδαίο ρόλο για να… κάνεις τον άλλον να φύγει.

Δεν είσαι ο εαυτός σου, όταν είσαι μαζί τους

Σκέψου να είσαι με έναν άνθρωπο, όπου δεν μπορείς να εκφραστείς ακριβώς όπως θες, γιατί δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια κατανόηση, ούτε μπορούν να δεχτούν τον σύντροφο τους όπως είναι. Όλα αυτά επηρεάζουν μια σχέση έστω και υποσυνείδητα. Και αν πιάνεις τον εαυτό σου, να σκέφτεται ξανά και ξανά: Πως θα πεις κάτι, τι θα πιστέψει, πως θα αντιδράσει; Το πιθανότερο είναι να περιορίζεσαι και να μην είσαι ο πραγματικός σου εαυτός. Κάτι που σίγουρα στη συνέχεια θα προκαλέσει προβλήματα.

Σου θυμίζουν πρώην

Ουφφφ, σύνηθες. Το να είσαι με έναν άνθρωπο και να σκέφτεσαι μια προηγούμενη σχέση, σημαίνει πως κάτι πάει λάθος. Για να σου θυμίζει πρώην σύντροφο, σημαίνει πως είτε έχει κοινές συμπεριφορές που τον φέρνουν ξανά στην επιφάνεια, ή σε κάνει να νιώθεις πράγματα που έχεις ξαναβιώσει. Ωστόσο υπάρχει λόγος που η προηγούμενη σχέση έληξε, και μήπως έχεις υιοθετήσει τα ίδια μοτίβα και στη νέα σου σχέση;

Η έλξη δεν είναι ίδια και στους δυο

Όταν η έλξη δεν είναι στα ίδια επίπεδα, τότε θα υπάρξει ανισορροπία. Μπορεί να σου αρέσει πολύ, το γεγονός πως ένας σύντροφος σε θέλει υπερβολικά, ίσως και περισσότερο απ’ ότι εσύ αυτόν, ωστόσο αυτό το στοιχείο δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Σταδιακά, το πρόβλημα θα γίνεται μεγαλύτερο και ο χωρισμός είναι πολύ πιθανός.

Υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα σας

Κι’ όμως, ο ανταγωνισμός στα ζευγάρια είναι πολύ πιο συχνός απ’ όσο φαντάζεσαι. Και μάλιστα δεν τον εντοπίζεις εύκολα. Αν συχνά έρχεστε σε σύγκρουση για ασήμαντους λόγους, αν θέλετε συνέχεια «να περνάει το δικό σας», ή είστε αδιάλλακτοι και δεν μπορεί να προκύψει μια «κοινή λύση», εξαιτίας του εγωισμού σας, τότε η συνέχεια της σχέσης δεν θα είναι καθόλου εύκολη. Μεταξύ άλλων, αν σε ενδιαφέρουν θέματα σχετικά με σχέσεις και ανθρώπινη συμπεριφορά μπορείς να τσεκάρεις σχετικά θέματα όπως φράσεις που χρησιμοποιούν οι τοξικοί σύντροφοι ή γιατί προσελκύεις ναρκισσιστικούς συντρόφους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις