Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εύβοια φωτιά τώρα: Μεγάλη πυρκαγιά στο δήμο Καρύστου
ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια φωτιά τώρα: Μεγάλη πυρκαγιά στο δήμο Καρύστου

Εύβοια φωτιά τώρα: Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή

Νέα μεγάλη φωτιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην Εύβοια στο δήμο Καρύστου. Η φωτιά ξέσπασε κάτω από άγνωστες συνθήκες σε καταπράσινη έκταση στη θέση Ρούκλια προς την περιοχή Άγιος Δημήτριος του Δήμου Καρύστου.Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου, υδροφόρες των ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές. Από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αναμένεται να ενισχυθούν το επόμενο διάστημα προκειμένου το μέτωπο να τεθεί άμεσα υπό έλεγχο.

Οι αποζημιώσεις για τους πυρόπληκτους

Έως το απόγευμα της Τετάρτης 18 Αυγούστου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα arogi.gov.gr προκειμένου τα φυσικά πρόσωπα, οι επιχειρηματίες, οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι που έχουν υποστεί τις συνέπειες των  καταστροφικών πυρκαγιών, οι οποίες εκδηλώθηκαν από τις 27 Ιουλίου και μετά να υποβάλουν αίτηση με τους κωδικούς του Τaxisnet, για να αποζημιωθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αίτηση, που έχει τη μορφή υπεύθυνης δήλωσης, θα αναφέρουν την έκταση της ζημιάς που έχει υποστεί κάθε ακίνητο ή εκμετάλλευση που διαθέτουν, σύμφωνα με την προσωπική τους εκτίμηση.

Η προκαταβολή για τη Στεγαστική Συνδρομή δεν δύναται να υπερβαίνει το 80% της αξίας του ακινήτου, όπως υπολογίζεται για τον ΕΝΦΙΑ.
Ο σχεδιασμός προβλέπει τα πρώτα ποσά να εκταμιευτούν άμεσα, έως τα τέλη Αυγούστου, συμφώνα με τις δηλώσεις που θα υποβάλουν οι πυρόπληκτοι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις