Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κροάτες χούλιγκαν – κατηγορίες: Κακουργηματικές δικογραφίες για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια
ΕΛΛΑΔΑ

Κροάτες χούλιγκαν – κατηγορίες: Κακουργηματικές δικογραφίες για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Κροάτες χούλιγκαν - κατηγορίες: Εντός της ημέρας ο αρμόδιος εισαγγελέας θα ασκήσει ποινικές διώξεις

Βαρύτατες κατηγορίες αναμένεται να αντιμετωπίσει το σύνολο των κατηγορούμενων χούλιγκαν για τα άγρια επεισόδια, κατά τα οποία δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο φίλαθλος της ΑΕΚ Μιχάλης Κατσουρής. Το πρώτο «κομβόι» των 94 συλληφθέντων για τα επεισόδια οδηγήθηκε νωρίτερα, υπό δρακόντεια μέτρα, από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι συλληφθέντες χούλιγκαν τήρησαν την «ομερτά», καθώς δεν συνεργάστηκαν με τους αστυνομικούς που ανέλαβαν την προανάκριση και δεν έδωσαν χρήσιμα στοιχεία.

Οι χούλιγκανς μεταφέρθηκαν με τρία μεγάλα λεωφορεία στα δικαστήρια της Ευελπίδων και έγιναν δεκτοί με αποδοκιμασίες από παρευρισκόμενους που φώναζαν «δολοφόνοι, φασίστες». Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη συλληφθεί για την υπόθεση πάνω από 100 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, οι δικογραφίες που έχουν σχηματίσει οι αστυνομικοί είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Η δικογραφία έχει ήδη παραδοθεί στον εισαγγελέα που μελετά τα στοιχεία.

Εντός της ημέρας ο αρμόδιος εισαγγελέας θα ασκήσει ποινικές διώξεις

Εντός της ημέρας -ίσως ακόμα και στην επόμενη ώρα- ο αρμόδιος εισαγγελέας θα ασκήσει ποινικές διώξεις. Εκεί θα διαπιστωθεί αν θα παραμείνουν τα κακουργήματα για όλους τους συλληφθέντες -κάτι που θεωρείται το πιο πιθανό σενάριο. Μεταξύ των αδικημάτων για τα οποία θα κατηγορηθούν αναμένεται να είναι η ανθρωποκτονία, οι βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες και, πρωτίστως, η εγκληματική οργάνωση.

Οι συλληφθέντες χούλιγκαν βρίσκονται στο κτίριο 16 αναμένοντας να «κλείσει» η διαδικασία με τον εισαγγελέα. Αμέσως μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων -και φυσικά αν παραμείνουν οι κακουργηματικές κατηγορίες για όλους- η «σκυτάλη» θα περάσει στον ανακριτή. Θεωρείται βέβαιο ότι οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν θα ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να βρουν όλοι δικηγόρους αλλά και να καθοριστούν διερμηνείς, που είναι αναγκαίοι για τη διαδικασία. Με την προθεσμία που θα λάβουν, θα επιστρέψουν στα κρατηρήρια της ΓΑΔΑ.

Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών είναι ότι ο δράστης είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες

Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών είναι ότι ο δράστης είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες, όμως αναμένονται και τα αποτελέσματα πληθώρας εργαστηριακών ελέγχων, προκειμένου να ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για αποτελέσματα εργαστηριακών ελέγχων, όπως το γενετικό υλικό, τα δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ την ίδια ώρα γίνεται συλλογή υλικού από κάμερες ασφαλείας, βίντεο από κάμερες ασφαλείας, όσο και από το διαδίκτυο, φωτογραφίες και βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο από την δολοφονική επίθεση αλλά και από το κομβόι των χούλιγκανς το οποίο διέσχισε τη μισή χώρα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ, δεν έχουν ακόμα συλληφθεί 10 έως και 50 άτομα που είχαν εμπλοκή στα επεισόδια, γι’ αυτό και γίνονται σαρωτικοί έλεγχοι -και μπλόκα- στο οδικό δίκτυο και τα σύνορα. Εξάλλου, τα οχήματα τα οποία έχουν κατασχεθεί και με τα οποία έφθασαν στη χώρα μας οι Κροάτες, έχουν κατασχεθεί και εκεί γίνονται έλεγχοι προκειμένου να εντοπιστούν ευρήματα τα οποία θα βοηθήσουν τους αστυνομικούς να προχωρήσουν ακόμα περαιτέρω στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν ομαδοποιήσει τους συλληφθέντες ανάλογα με τον ρόλο τον οποίο θεωρούν οι αστυνομικοί ότι είχαν στη δολοφονική επίθεση, αλλά και σε αυτή την εγκληματική οργάνωση των χούλιγκαν των Κροατών χούλιγκανς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις