Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

22

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αστυνομία – Κροάτες χούλιγκαν: Μέχρι και τα στοιχεία των αυτοκινήτων των οπαδών γνώριζε η ΕΛ.ΑΣ.
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομία – Κροάτες χούλιγκαν: Μέχρι και τα στοιχεία των αυτοκινήτων των οπαδών γνώριζε η ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομία - Κροάτες χούλιγκαν: Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνοριακές Αρχές του Μαυροβουνίου είχαν ενημερώσει εγγράφως της ελληνικές Αρχές για τη μετακίνηση τω οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Σοβαρές φαίνεται πως είναι οι παραλείψεις της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την έλευση των Κροατών χούλιγκαν στην Ελλάδα, οι οποίοι δολοφόνησαν χθες στη Νέα Φιλαδέλφεια τον φίλαθλο της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνοριακές Αρχές του Μαυροβουνίου είχαν ενημερώσει εγγράφως της ελληνικές Αρχές για τη μετακίνηση τω οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Το σχετικό έγγραφο έφτασε στα γραφεία της ΕΛ.ΑΣ. στις 09:22 το πρωί της χθεσινής ημέρας, κάτι που σημαίνει ότι υπήρχε χρόνος για να αποτραπούν τα όσα έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας.

Στο σχετικό έγγραφο υπήρχε η επισήμανση ότι περίπου 120 άτομα, τα οποία χαρακτηρίζονται «επικίνδυνοι οπαδοί», πέρασαν από τα σύνορα με πιθανό προορισμό την Αθήνα για το παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Στα άτομα αυτά έγιναν έλεγχοι και στο έγγραφο υπάρχουν οι αριθμοί των πινακίδων κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που πέρασαν τα σύνορα στο Μαυροβούνιο, όπως ο τύπος των οχημάτων και οι μάρκες τους.

Το χρονικό της τραγωδίας

Πάνω από 100 οργανωμένοι οπαδοί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ έφτασαν οδικώς στην Ελλάδα και κατευθύνθηκαν προς την Αθήνα σε αυτοκινητοπομπή, παρά το γεγονός ότι έχει απαγορευτεί η μετακίνηση φιλάθλων από την Κροατία ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στο γήπεδο ΟΠΑΠ Arena. Στην εθνική οδό οι Κροάτες εντοπίστηκαν από την Ασφάλεια και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, όμως, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, φαίνεται πως έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, γιατί φτάνοντας στην Αττική Οδό τα αυτοκίνητα σκορπίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη. Οι οργανωμένοι της Ντινάμο, μαζί με οπαδούς του ΠΑΟ, έφτασαν έξω από το γήπεδο και γύρω στις 23:00 επιτέθηκαν σε φιλάθλους της ΑΕΚ, οι οποίοι ήταν σε καφετέριες της περιοχής. Αμέσως ξέσπασε άγρια συμπλοκή, με βόμβες μολότοφ, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις