Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 65χρονη συνελήφθη στου Γκύζη ως βασική προμηθεύτρια οχημάτων σε διακινητές
ΕΛΛΑΔΑ

65χρονη συνελήφθη στου Γκύζη ως βασική προμηθεύτρια οχημάτων σε διακινητές

Γκύζη διακινητές: Η 65χρονη κατηγορείται ότι ενοικίαζε, υπεξαιρούσε και στη συνέχεια παρέδιδε τα οχήματα σε διακινητές μεταναστών.

Μια 65χρονη γυναίκα, που έπαιζε, βάσει των στοιχείων της Αστυνομίας, κομβικό ρόλο στις εγκληματικές δραστηριότητες των κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, βρίσκεται στα χέρια των Αρχών. Αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος της ένταλμα συλλήψεως του αρμόδιου ανακριτή, κατάφεραν μετά από έρευνα να την εντοπίσουν και να τη συλλάβουν στην περιοχή του Γκύζη.

Κατηγορείται και πρόκειται να απολογηθεί για αυτό, ότι επί αρκετό καιρό, ενοικίαζε από εταιρίες ενοικιάσεων στην Αθήνα και υπεξαιρούσε στη συνέχεια, οχήματα «προδιαγραφών διακινητών»- μεγάλης ιπποδύναμης, ευρύχωρα, μεγάλα πορτ μπαγκάζ- τα οποία στη συνέχεια εμπορευόταν. Ανέθετε, αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία, σε συνεργούς της να τα μεταφέρουν στην ελληνοτουρκική μεθόριο και να τα παραδώσουν σε άτομα, μέλη των σκληρών ομάδων διακινητών, προκειμένου οι τελευταίοι να μεταφέρουν , έναντι αμοιβής, παράτυπους μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας μας.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Στην επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής στην περιοχή του Γκύζη, 65χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συνέργεια στην παράνομη προώθηση υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια, τελεσθείσα με κερδοσκοπία, κατά συρροή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος».

Στη συνέχεια παρατίθενται τα στοιχεία που τη βαρύνουν: «Ειδικότερα, η 65χρονη μίσθωνε αυτοκίνητα από εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων και τα παρέδιδε σε συνεργούς της, προκειμένου να μεταβούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα και να παραλάβουν υπηκόους τρίτων χωρών, τους οποίους μετέφεραν έναντι αμοιβής στο εσωτερικό την χώρας. Σημειώνεται ότι απέφευγαν τη διέλευση από κεντρικές οδικές αρτηρίες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δε συμμορφώνονταν στα σήματα των αστυνομικών για έλεγχο και προέβαιναν σε επικίνδυνους ελιγμούς». Σύμφωνα με πληροφορίες, η στενή συνεργασία της 65χρονης με τα κυκλώματα εκμεταλλευτών διακινητών, προέκυψε από ένα περιστατικό καταδίωξης οδηγού οχήματος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες, στις 12 Απριλίου.

Η καταδίωξη που έριξε φως

Πρώτες πρωινές ώρες εκείνης της ημέρας, στην Εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν αλλοδαπό διακινητή, διότι, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τρεις μη νόμιμους μετανάστες.

«Σημειώνεται», ανέφερε τότε η ΕΛ.ΑΣ «ότι ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ ακολούθως, ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει. Επιπλέον όπως προέκυψε για το όχημα έχει δηλωθεί υπεξαίρεση την 4-4-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής». Ερευνώντας οι αστυνομικοί τα στοιχεία γύρω από την υπεξαίρεση, έφθασαν στην 65χρονη, την οποία και συνέλαβαν τελικά στου Γκύζη.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά, που κακοποιοί συνεργάζονται με αυτά τα κυκλώματα τα οποία εφοδιάζουν έναντι αμοιβής με οχήματα, χωρίς τα οποία δεν θα μπορούσαν να διακινήσουν μετανάστες. Πρόσφατα, ξεκίνησε στα Βόρεια Προάστια το ξήλωμα ανάλογου κυκλώματος το οποίο έκλεβε οχήματα μεγάλου κυβισμού και πολλά από αυτά πωλούσε σε διακινητές. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, προχώρησαν, για την υπόθεση αυτή, στη σύλληψη, στην περιοχή του Χαλανδρίου, 25χρονου ημεδαπού, ως μέλους της συγκεκριμένης οργάνωσης, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της παρέμεναν ακόμη άγνωστα.

«Ως προς τον τρόπο δράσης», έλεγε η ΕΛ.ΑΣ «τα μέλη της οργάνωσης, κινούνταν συνήθως βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες σε διάφορες περιοχές των Βορείων Προαστίων, κοντινές στην Αγία Παρασκευή, προς αναζήτηση οχημάτων.  Όταν τα εντόπιζαν, με τη χρήση του προαναφερόμενου εξοπλισμού τα αφαιρούσαν και τα στάθμευαν προσωρινά σε απομονωμένα σημεία». Από τα ανωτέρω οχήματα άλλα διοχετεύονταν σε κυκλώματα παράνομης μετανάστευσης με σκοπό την διευκόλυνση μεταφοράς μεταναστών και άλλα είτε τα παρέδιδαν σε συνεργούς τους προκειμένου να επισκευάζουν τις ζημιές που είχαν προκαλέσει κατά την κλοπή τους, είτε πλαστογραφούσαν τους αριθμούς πλαισίου τους, με σκοπό την περαιτέρω διάθεση τους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις