Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τι κάνω αν δω φωτιά: Το οικονομικό αντικείμενο που πρέπει να έχεις πάντα στο αμάξι
PLUS

Τι κάνω αν δω φωτιά: Το οικονομικό αντικείμενο που πρέπει να έχεις πάντα στο αμάξι

Τι κάνω αν δω φωτιά: Το ξέσπασμα μιας πυρκαγιάς είναι πλέον ένα φαινόμενο που παρατηρείται όλο και πιο συχνά σε όλα σχεδόν τα μέρη του κόσμο

Η κλιματική αλλαγή, οι πυρκαγιές και φυσικά το ανθρώπινο λάθος που μπορεί να οδηγήσει σε μια φωτιά επιβάλλουν έξτρα μέτρα ασφάλειας και για τους οδηγούς αυτοκινήτου. Είτε από ανθρώπινη δράση είτε από φυσικό φαινόμενο, όπως είναι για παράδειγμα ο κεραυνός, το ξέσπασμα μιας πυρκαγιάς είναι πλέον ένα φαινόμενο που παρατηρείται όλο και πιο συχνά σε όλα σχεδόν τα μέρη του κόσμο. Οι αλλαγές στο παγκόσμιο κλίμα λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώνονται πλέον στα περισσότερα σημεία του πλανήτη μπορούν να μετατρέψουν ακόμη και μια μικρή σε έκταση και ελέγξιμη αρχικά δασική πυρκαγιά σε ένα τέρας που είναι ικανό να καταβροχθίσει και να καταστρέψει ό,τι βρει στον δρόμο του.

Και σε αυτή την περίπτωση μια πυρίμαχη κουβέρτα θα μπορούσε να φανεί κάτι παραπάνω από χρήσιμο σύμφωνα με το carandmotor.gr. Αυτός είναι και ο λόγος που οι οδηγοί θα πρέπει να λάβουν έξτρα μέτρα για την δική τους ασφάλεια αλλά και για εκείνη όσων επιβαίνουν στο αυτοκίνητό τους, ίσως και να προσφέρουν μία χείρα βοηθείας και σε άλλους που μπορεί να τη χρειάζονται.  Ένα από τα αντικείμενα που μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο σε περίπτωση πυρκαγιάς ή ακόμη και φωτιάς στο αυτοκίνητο είναι η πυρίμαχη κουβέρτα. Διαθέσιμη στο εμπόριο σε διαφορετικά μεγέθη, η πυρίμαχη κουβέρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να βοηθήσει ακόμη και στην κατάσβεση μιας μικρής φωτιάς και συνήθως χρησιμοποιείται σε κουζίνες και επαγγελματικούς χώρους.

Οι ιδιότητες της πυρίμαχης κουβέρτας

Στο αυτοκίνητο ο οδηγός μπορεί να την χρησιμοποιήσει καλύπτοντας με αυτή μια φλεγόμενη επιφάνεια του οχήματος ώστε να απεγκλωβίσει με περισσότερη ασφάλεια και για τον ίδιο άτομα που μπορεί να βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο. Μπορεί επίσης να την χρησιμοποιήσει στο camping για να σβήσει μια μικρή φωτιά που έχει ανάψει ο ίδιος και για κάποιο λόγο έχει βγει εκτός ελέγχου. Με την πυρίμαχη κουβέρτα μπορεί επίσης να τυλιχθεί ή να τυλίξει ένα άτομο με την κουβέρτα και να περάσει μέσα από φλόγες που βρίσκονται γύρω του, για παράδειγμα στην περίπτωση που βρίσκεται κοντά σε δασώδη περιοχή που καίγεται και δεν μπορεί να συνεχίσει με το αυτοκίνητο.

Εκτός από την πυρίμαχη κουβέρτα, στο εμπόριο μπορεί να βρει κανείς και λεγόμενη πυρίμαχη κουβέρτα επιβίωσης, η οποία είναι εμβαπτισμένη σε ειδικό υγρό και επιτρέπει επίσης την ασφαλέστερη διέλευση μέσα από φλόγες, ενώ είναι χρήσιμη και για την κατάσβεση φλεγόμενου ανθρώπινου σώματος. Οι τιμές για τα παραπάνω προϊόντα, τα οποία καλό είναι να βρίσκονται εντός της καμπίνας του αυτοκινήτου και όχι στο πορτμπαγκάζ, για άμεση πρόσβαση σε περίπτωση ανάγκης, ξεκινούν από τα 5-10 ευρώ. Καλό, τέλος είναι να υπάρχουν τουλάχιστον δύο πυρίμαχες κουβέρτες στην καμπίνα, για ευνόητους λόγους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις