Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τριντό διαζύγιο: Ο πρωθυπουργός του Καναδά χωρίζει μετά από 18 χρόνια γάμου
ΚΟΣΜΟΣ

Τριντό διαζύγιο: Ο πρωθυπουργός του Καναδά χωρίζει μετά από 18 χρόνια γάμου

Το ανακοίνωσε μέσω Instagram

Ύστερα από 18 χρόνια γάμου, ο 51χρονος πρωθυπουργός του Καναδά, Τζαστίν Τριντό, ανακοίνωσε πως χωρίζει με τη 48χρονη σύζυγό του, Σοφί.

Ο Τζαστίν Τριντό ανέφερε τα εξής στο Instagram:

«Γεια σε όλους,

η Σοφί και εγώ θα θέλαμε να μοιραστούμε το γεγονός πως μετά από πολλές συζητήσεις δύσκολες, αλλά με νόημα, αποφασίσαμε να χωρίσουμε. Όπως πάντα, παραμένουμε μια οικογένεια στενά συνδεδεμένη με βαθιά αγάπη και σεβασμό ο ένας για τον άλλον και για καθετί που χτίσαμε και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε. Για το καλό των παιδιών μας, ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας. Σας ευχαριστώ».

Το ζευγάρι είχε ενωθεί με τα δεσμά του γάμου το 2005 και έχουν τρία παιδιά, τον Ξαβιέ, την Έλα Γκρέις και τον Αντριάν, με το μικρότερο εξ αυτών να είναι 9 ετών.  Το ζεύγος είχε παρευρεθεί στη στέψη του βασιλιά Καρόλου στο Λονδίνο τον Μάιο, ενώ επίσης είχε υποδεχθεί το ζεύγος Μπάιντεν κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Οτάβα τον Μάρτιο.

«Πάνε διακοπές την επόμενη εβδομάδα μαζί»

Το γραφείο του Τριντό δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός και η Σόφι «επικεντρώνονται στο να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε ένα ασφαλές, αγαπημένο και συνεργατικό περιβάλλον” και ότι και οι δύο θα είναι “μια συνεχής παρουσία στη ζωή των παιδιών τους». Οι Καναδοί μπορούν να περιμένουν «να βλέπουν συχνά την οικογένεια μαζί και σχεδιάζουν να είναι μαζί στις διακοπές τους, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα». Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια ακριβώς ανάρτηση έκανε και η Σοφί Τριντό, με την επισήμανση πως αυτή έγινε στα γαλλικά, με τον λόγο για αυτό προφανώς να είναι πως ο Καναδάς έχει ως επίσημη γλώσσα τόσο τα αγγλικά όσο και τα γαλλικά.

Η γνωριμία μέσω του αδελφού του και ο γάμος δύο χρόνια μετά

Σε σχέση με το πώς γνωρίστηκαν, η καναδική Globe and Mail, σε άρθρο που είχε γράψει κατά την περίοδο της ανόδου του Τριντό το 2015, ανέφερε πως η Σοφί γνώρισε την οικογένεια, καθότι ήταν συμμαθήτρια του μικρότερου αδελφού του Τζαστίν, Μισέλ, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε χιονοστιβάδα κατά τη διάρκεια εκδρομής για σκι στη Βρετανική Κολομβία, το 1998. Οι δύο τους γνωρίστηκαν καλύτερα σε έναν φιλανθρωπικό χορό του Μόντρεαλ Grand Prix το 2003 και παντρεύτηκαν δύο χρόνια αργότερα.

«Περάσαμε από ισχυρές καταιγίδες», έγραφε η Σοφί Τριντό για τη σχέση της με τον Τζαστίν

Σε ανάρτησή της με αφορμή την επέτειο των γάμων τους, το 2022, η Σοφί έκανε λόγο για «ισχυρές καταιγίδες» και «ηλιόλουστες μέρες», όμως ανέφερε πως «δεν έχει τελειώσει». Ανεβάζοντας φωτογραφίες από την παιδική ηλικία του ζευγαριού, μία στην οποία ο Τζαστίν κρατούσε ένα λούτρινο ζωάκι και μία όπου η ίδια κρατούσε μπάλες του τένις κάτω από τη φούστα της, έγραφε με τρυφερότητα πως «εσύ είχες τη Mrs. Bunny και εγώ τις μπάλες του τένις! Μοιάζουμε λίγο, έτσι; Ποιος φανταζόταν ότι η μικρή Σοφί θα έβρισκε τον μικρό Τζαστίν και θα έχτιζαν μια ζωή μαζί κάποτε!».

«Περάσαμε από ηλιόλουστες μέρες, ισχυρές καταιγίδες και όλα τα ενδιάμεσα και δεν έχει τελειώσει». «Όλοι ξέρετε ότι κρατάω τα πράγματα ειλικρινή: οι μακροχρόνιες σχέσεις αποτελούν πρόκληση με πολλούς τρόπους», συνέχισε. «Απαιτούν συνεχή δουλειά, ευελιξία, συμβιβασμούς, θυσίες, αφοσίωση, υπομονή, προσπάθεια και τόσα άλλα. Κανείς μας δεν είναι τέλειος και έτσι δεν υπάρχει τέλεια σχέση, αλλά η αγάπη είναι αληθινή μόνο όταν σε κρατάει ασφαλή, σε απελευθερώνει και σε κάνει να αναπτύσσεσαι».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις