Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Αντώνης Νικοπολίδης: «Ήμουν από μικρός Ολυμπιακός»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αντώνης Νικοπολίδης: «Ήμουν από μικρός Ολυμπιακός»

Αντώνης Νικοπολίδης: Στον Παναθηναϊκό πίστευαν ότι ο Νικοπολίδης έχει τελειώσει πλέον σαν τερματοφύλακας, ότι είναι έτοιμος να συνταξιοδοτηθεί και του είπαν «πάρε και αυτά τα χρήματα και χατιρικά στα δίνουμε».

«Ναι, λειτούργησα εκδικητικά! Ήθελα ν’ αποδείξω σε αυτούς, οι οποίοι με υποτίμησαν και σαν αθλητή, αλλά και σαν άνθρωπο-γιατί ποτέ τους δεν προσπάθησαν να με γνωρίσουν σαν άνθρωπο, αυτή είναι η πραγματικότητα-πως ούτε τελειωμένος είμαι, ούτε ήθελα αυτά τα χρήματα για να κάνω τη συνταξιοδότησή μου…»!

Έτσι απάντησε ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο διεθνής τερματοφύλακας από τους καλύτερους Έλληνες πορτιέρο, που έγραψε χρυσές σελίδες τόσο στον Παναθηναϊκό, όσο και στον Ολυμπιακό. Όταν μάλιστα ο συνάδελφος τον ρώτησε εάν η φυγή του από το Τριφύλλι για τους Ερυθρόλευκους, ήταν θέμα «μόνο εκδίκησης», ο διάσημος τερματοφύλακας απάντησε. «Όχι, ήταν θέμα αποδείξεων. Σε θεωρεί κάποιος ότι είσαι τελειωμένος και του αποδεικνύεις ότι κάνει λάθος, γιατί εγώ έπαιξα σε πολύ υψηλό επίπεδο»!

Στον αιώνιο αντίπαλο

Μιλώντας ο Αντώνης Νικοπολίδης για το ιστορικό πράγματι γεγονός να βγάλει, να… «πετάξει τα πράσινα γάντια» και να φορέσει τα κόκκινα, αυτά του «αιώνιου αντιπάλου», αποκάλυψε άγνωστες λεπτομέρειες. «Η ρήξη των σχέσεων μου με τον Παναθηναϊκό ήρθε από την ώρα που πάτησε τη πόδι του ο Ζάετς»! Δηλαδή; Τον ρώτησε ο συνάδελφος. «Από την ημέρα που έφυγε από την προεδρία ο κύριος Φιλιππίδης, γιατί το καλοκαίρι του 2003 είχαμε συμφωνήσει και είχαμε ραντεβού τότε να υπογράψω το νέο συμβόλαιο. Όμως δεν προλάβαμε γιατί την προηγούμενη μέρα ο κύριος Φιλιππίδης δήλωσε παραίτηση από την προεδρία του Παναθηναϊκού. Τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα, δεν μπήκαμε ποτέ σε καμία διαδικασία περίεργη.

Το πρόβλημα ήταν μετά πια. Με το που αρνήθηκα το συμβόλαιο που μου πρότειναν. Εγώ έκρινα πως ήταν ένα συμβόλαιο συνταξιοδοτικό, δηλαδή πίστευαν ότι ο Νικοπολίδης έχει τελειώσει πλέον σαν τερματοφύλακας, ότι είναι έτοιμος να συνταξιοδοτηθεί και του είπαν «πάρε και αυτά τα χρήματα και χατιρικά στα δίνουμε». Με αυτή την έννοια. Το χειρότερο που με πείραξε ήταν όταν ο κ. Ζάετς μου πρότειναν ένα χαρτί λέγοντας αυτά είναι τα χρήματα, υπέγραψε το συμβόλαιο»!

Σημείο επαφής

Είναι αλήθεια πως ουδείς πίστευε στον Ολυμπιακό πως θα αποκτούσε τον υπ’ αριθμόν ένα τερματοφύλακα της χώρας που έπαιζε μάλιστα στον μεγάλο αντίπαλο του, τον Παναθηναϊκό. Βέβαια η πρόταση έγινε μόλις ο Αντώνης Νικοπολίδης αρνήθηκε την προσφορά του Παναθηναϊκού. Ο ίδιος γι’ αυτό λέει. «Με τον Ολυμπιακό μίλησα τον Μάιο! Λίγο πριν την φιέστα ήρθε σε επαφή ο μάνατζέρ μου, όχι εγώ. Μου είπε ότι έχω προσφορά από τον Ολυμπιακό και με ρώτησε αν το σκέφτομαι. Εκεί ήταν η πρώτη κουβέντα. Βρήκαμε κι ένα σημείο επαφής στο οικονομικό. Το συζήτησα με την γυναίκα η οποία μου είπε. «Είμαι μαζί σου σε ό,τι αποφασίσεις» κι έτσι αποφασίσαμε να πάω στον Ολυμπιακό»!

Πρόσφερα στον Ολυμπιακό

Σε αυτό, εάν δηλαδή ο Αντώνης λειτούργησε εκδικητικά, η απάντηση είναι μονολεκτική στην αρχή. «Ναι…»! Ενώ στη συνέχεια αποκαλύπτει κάποια άγνωστα πράγματα. «Ναι, λειτούργησα εκδικητικά. Ήθελα ν’ αποδείξω σε αυτούς, οι οποίοι με υποτίμησαν και σαν αθλητή, αλλά και σαν άνθρωπο-γιατί ποτέ τους δεν προσπάθησαν να με γνωρίσουν σαν άνθρωπο, αυτή είναι η πραγματικότητα-πως ούτε τελειωμένος είμαι, ούτε ήθελα αυτά τα χρήματα για να κάνω τη συνταξιοδότησή μου. Εγώ είμαι ένας αθλητής έτοιμος για τα επόμενα τρία χρόνια να προσφέρω τα μέγιστα, όπως και το έκανα στον Ολυμπιακό.

 

Δεν φοβήθηκα

Ύστερα από όλα όσα έγιναν εκείνη την εποχή, ο διεθνής τερματοφύλακας έκανε μια ακόμη αποκάλυψη. «Από μικρός ήμουν φίλαθλος του Ολυμπιακού! Ναι ήμουν Ολυμπιακός, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Το βράδυ πηγαίνω και κοιμάμαι ήσυχος. Με εντιμότητα υπηρέτησα και υπηρετώ όλες τις ομάδες στις οποίες εργάστηκα και εργάζομαι»! Είναι γεγονός πως ο Νικοπολίδης ήταν πιο σημαντικός για τον Ολυμπιακό. Μάλιστα όπως ο ίδιος υποστηρίζει, στο πρώτο του παιχνίδι ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού «ουσιαστικά αντιμετώπιζα το παρελθόν μου. Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας μου. Ήμουν 15 χρόνια στον Παναθηναϊκό, αντιμετώπιζα όλα αυτά τα παιδιά που μεγαλώσαμε μαζί. Πριν τον αγώνα είχα άγχος, μέσα στο ματς ήθελα να κερδίσω…»!! Το πιο δύσκολο ήταν η ημέρα που ο Ολυμπιακός έπαιζε στην Λεωφόρο. Εκεί… «αντιμετώπισε» και τους οργανωμένους που με φωτοβολίδες και φωνάζοντας ρυθμικά «πουλημένε» τον υποδέχονταν. Όμως όπως ο ίδιος λέει «δεν φοβήθηκα ποτέ…»!

Έτσι ο Αντώνης Νικοπολίδης ντύθηκε στα κόκκινα και δεν το μετάνιωσε ποτέ! Αντίθετα είχαν μετανιώσει οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού για το λάθος που είχαν κάνει!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις