Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ο τερματοφύλακας είναι η περιουσία της ομάδας!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο τερματοφύλακας είναι η περιουσία της ομάδας!

Οι δέκα καλύτεροι και ακριβότεροι τερματοφύλακες στον κόσμο.

Είναι τελικά σωστό αυτό που λένε οι προπονητές. «Οι καλές ομάδες ξεκινούν το…κτίσιμο τους από με τον «φύλακα άγγελο» της εστίας τους. Δηλαδή από τον τερματοφύλακα που είθισται να είναι εκείνος που θα έχει την ευθύνη της «ανέπαφης εστίας» της ομάδας…»! Και γι’ αυτό παλιά, ο τερματοφύλακας έπαιρνε π ά ν τ ο τ ε την φανέλα με τον αριθμό ένα στην πλάτη! Βέβαια σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει ο τερματοφύλακας μπορεί να πάρει εκτός από το ένα, φανέλα με οποιονδήποτε αριθμό θέλει, ή υπάρχει «κενό»!

Με την ευκαιρία θα σας παρουσιάσουμε σήμερα τους δέκα καλύτερους και πιο ακριβούς τερματοφύλακες στον κόσμο!

 

  1. Ο Γιάν Ομπλακ της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Επειδή σήμερα η άμυνα της Ισπανικής ομάδας δεν είναι όπως παλιά σχεδόν «μπετόν αρμέ», ο τερματοφύλακας της είναι πια πιο απαραίτητος από ποτέ! Στην εποχή του Ντιέγκο Σιμεόνε και όσο αυτοί που είναι γύρω του έχουν αρχίσει να πέφτουν, αυτός γίνεται καλύτερος. Ο Γιάν Ομπλακ, ο Σλοβένος τα έχει όλα και είναι μόνο 25 ετών. Έχει αντίληψη, ισχυρός έλεγχος της περιοχής του. Παίρνει πάντα τέλεια θέση. Είναι εκπληκτικός στις αποκρούσεις και όλα αυτά με μια εντυπωσιακή σταθερότητα. Ο Ομπλακ είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος τερματοφύλακας του κόσμου αυτή τη στιγμή. Και όπως λένε μπορεί να παραμείνει για πολύ καιρό ακόμη! Στο χέρι του είναι!

 

 

  1. Νταβίντ Ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν την άποψη πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει σήμερα τον καλύτερο τερματοφύλακα του κόσμου! Λένε μάλιστα ότι ο Ντε Χέα είναι ο ασυναγώνιστος καλύτερος τερματοφύλακας στην υφήλιο! Άλλωστε αυτό απέδειξε ο ιδιος με τις εμφανίσεις όπως αυτή κόντρα στην Αρσεναλ στο Λονδίνο για παράδειγμα, όπου ουσιαστικά έδωσε τη νίκη στη Γιουνάιτεντ κάνοντας 14 επεμβάσεις! Ο Ισπανός πορτιέρο Ντε Χέα έχει μπει στην καλύτερη ομάδα της FIFA για τις πέντε από τις έξι τελευταίες σεζόν και το ίδιο έχει συμβεί και με το βραβείο Match of the Day’s Save.

  1. Τιμπό Κουρτουά (Τσέλσι)

Ένας Βέλγος τερματοφύλακας ο διεθνής Κουρτουά, υπερασπίζεται την εστία της Τσέλσι! Είναι αλήθεια πως το μεγαλύτερο κοπλιμέντο που μπορεί να κάνει κάποιος στον Κουρτουά είναι ότι δεν ξεχωρίζει και δεν προσπαθεί κιόλας για κάτι τέτοιο! Η αριστεία του έρχεται μέσω της απίστευτης σταθερότητα του! Έτσι, λεπτό με λεπτό, αγώνα με αγώνα, μήνα με μήνα ο Βέλγος ξεχωρίζει. Κάνει λίγα λάθη και δέχεται ξεχωριστή κριτική.

Στην ηλικία των 26 ετών, είναι ήδη μια επιβλητική παρουσία που κάνει τη δουλειά του με αξιοσημείωτη ευκολία και έχει να επιδείξει τρία πρωταθλήματα σε δύο διαφορετικές χώρες. Τρεις σεζόν ο Κουρτουά ήταν δανεικός στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Στις τέσσερις σεζόν που ακολούθησαν, δεν έκανε τίποτα που να οδηγήσει κάποιον στη σκέψη ότι αυτή η εμπιστοσύνη που του έδειξε η Τσέλσι ήταν λάθος. Και αυτό φαίνεται ότι το έχει προσέξει και η Ρεάλ. Η βασίλισσα της Μαδρίτης!

 

  1. Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν (Μπαρτσελόνα)

Από τους ποιο σταθερούς τερματοφύλακες χαρακτηρίζεται ο Τερ Στέγκεν, η καριέρα του οποίου χαρακτηριζόταν αρχικά από κάποια απίθανα λάθη! Όμως το 2017-18 ήταν γι’αυτόν γενικά μια πραγματικά πολύ καλή σεζόν, στη διάρκεια της οποίας έγινε ένας από τους πιο σταθερούς τερματοφύλακες της Ευρώπης. Ο Τερ Στέγκεν είναι 26 ετών μόνο. Άρα τα καλύτερα του χρόνια είναι μπροστά του. Θα είναι έτοιμος και θα περιμένει πότε θα κρεμάσει τα γάντια του ο Νόιερ!

 

  1. Άλισον (Λίβερπουλ)

Είναι αλήθεια πως η Βραζιλία «βγάζει» λίγες φορές καλούς τερματοφύλακες. Ο τερματοφύλακας που θα αναδειχθεί όμως θα γράψει χρυσή σελίδα. Ο Άλισον, ο Βραζιλιάνος είναι τόσο καλός ώστε να αφήσει στον πάγκο της εθνικής ομάδας τον Εντερσον και αποθεώθηκε από όλους για την πορεία της Ρόμα ως τους ημιτελικούς του Champions League. Εκεί, οι Ιταλοί αποκλείστηκαν από τη Λίβερπουλ, τη νέα ομάδα του Αλισον, τον οποίο οι Reds απέκτησαν για 67 εκατομμύρια λίρες. Έπειτα από μια καταστροφική σεζόν σε επίπεδο τερματοφυλάκων, ο Γιούργκεν Κλοπ ξεχώρισε τον 25χρονο ως το νέο Νο1 και είχε πολύ καλό λόγο για αυτό.

 

 

  1. Τζανλουίτζι Μπουφόν (Παρί Σεν Ζερμέν)

Ό,τι και να γράψει κάποιος για τον Μπουφόν θα είναι ελάχιστα μπροστά σε αυτά που έχει κάνει αλλά και συνεχίζει σήμερα παρά τα 40 ο διεθνής Ιταλός πορτιέρο! Στα 40 του λοιπόν, είναι δύσκολο να βρεις κάτι νέο να πεις για τον Μπουφόν, ο οποίος για 17 χρόνια, από το καλοκαίρι του 2001 ως αυτό του 2018, ήταν ο πιο ακριβός τερματοφύλακας όλων των εποχών, έχοντας υπογράψει το 2001 στη Γιουβέντους, η οποία έδωσε το εκπληκτικό ποσό των 52 εκατ. ευρώ τότε. Ενα ποσό που -με κάποιο τρόπο- ο Μπουφόν όχι απλά το δικαιολόγησε στη συνέχεια, αλλά έκανε τους πάντες να θεωρούν bargain την αγορά του.

 

  1. Έντερσον (Μάντσεστερ Σίτι)

Στην Μάντσεστερ Σίτι ο Βραζιλιάνος Έντερσον κάνει απίθανα πράγματα! Είναι δύσκολο να θυμηθεί κανείς κάποιον τερματοφύλακα που να εμφανίστηκε στο προσκήνιο τόσο εντυπωσιακά. Το έτος 2017 ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά για τον Βραζιλιάνο, ο οποίος έκανε μεταγραφή 40 εκατ. ευρώ στη Μάντσεστερ Σίτι και έγινε, τότε, ο δεύτερος πιο ακριβός τερματοφύλακας όλων των εποχών. Αυτό ήρθε έπειτα από μια απίστευτη σεζόν 2016-17 με τη Μπενφίκα! Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ότι ήταν ο κατάλληλος για να αντικαταστήσει τον Κλαούντιο Μπράβο. Ο Καταλανός είχε δίκιο όπως αποδείχθηκε! Ο Εντερσον ήταν άψογος καθώς η Σίτι έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου, έχοντας 17 clean sheets στο πρωτάθλημα!

 

  1. Μάνουελ Νόιερ (Μπάγερν Μονάχου)

Ναι έκανε λάθη. Αυτά όμως δεν μπορούν να αμαυρώσουν την πορεία του. Ο Νόιερ θα μπορούσε να είναι στην κορυφή της λίστας όταν ήταν υγιής. Το θέμα είναι ότι, πριν το Μουντιάλ δεν είχε αγωνιστεί καθόλου από τον περασμένο Σεπτέμβριο λόγω τραυματισμού. Η Γερμανία αποκλείστηκε από τον όμιλο, χάνοντας με 2-0 από τη Ν. Κορέα έπειτα από ένα λάθος του Νόιερ, ο οποίος ήθελε να βοηθήσει για την ισοφάριση και τελικά έδωσε την μπάλα στον αντίπαλο. Τη νέα σεζόν, όμως, θα είναι ξανά κάτω από τα δοκάρια της Μπάγερν Μονάχου και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα επιστρέψει στην κατάσταση που μας έχει συνηθίσει.

 

9.Ούγκο Γιορίς (Τότεναμ)

Λένε οι προπονητές και έχουν δίκιο πως ο τερματοφύλακας πρέπει να ξέρει μπάλα! Έτσι ο Ούγκο Γιορίς της Τότεναμ με την μπάλα στα πόδια «είναι πάντα ένα θέμα», αλλά οι οπαδοί της Τότεναμ τις περισσότερες φορές χαίρονται που κάτω από τα δοκάρια της ομάδας τους είναι ο Γιορίς. Η ικανότητα του Γάλλου να κάνει απίθανες αποκρούσεις τον καθιστούν από τους καλύτερους της Premier League και παραμένει ένα τεράστιο “όπλο” για τον προπονητή του.

 

 

  1. Σαμίρ Χαντάνοβιτς (Ίντερ)

Τέλος, ο Σλοβένος τερματοφύλακας Σαμίρ Χαντάνοβιτς έχει αντικαταστήσει επάξια τον Μπουφόν στο ιταλικό πρωτάθλημα. Είναι αλήθεια πως το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας ο Χαντάνοβιτς πέρασε την καριέρα του στη Serie A βρισκόμενος στη σκιά του Τζανλουίτζι Μπουφόν. Ειλικρινά, όμως, ήταν χαρούμενους με το να βρίσκεται εκεί, κάνοντας κανονικά τη δουλειά του και αποδεικνύοντας την ήρεμη σταθερότητα του που είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει τόσους θαυμαστές στην Ιταλία. Ο τερματοφύλακας της Ιντερ, σε αντίθεση με τους συμπαίκτες του, ήταν πάντα αξιόπιστος και στα 34 του χρόνια!

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Ο τερματοφύλακας αποτελεί και είναι η περιουσία κάθε ομάδας!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις