Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γιούργκεν Κλοπ: Οι Σαουδάραβες κάνουν κακό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γιούργκεν Κλοπ: Οι Σαουδάραβες κάνουν κακό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Γιούργκεν Κλοπ - Σαουδική Αραβία: Ο προπονητής της Λίβερπουλ ζητάει την παρέμβαση της FIFA και της UEFA για τις μεταγραφές των ομάδων της Σαουδικής Αραβίας.

Την ανησυχία του για τις δυσάρεστες συνέπειες του προγράμματος μεταγραφών στη Σαουδική Αραβία εξέφρασε ο προπονητής της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ, ζητώντας από τις ποδοσφαιρικές αρχές να το ρυθμίσουν, καθώς αυξάνεται η αποχώρηση παικτών από ευρωπαϊκούς συλλόγους. Από τη Σιγκαπούρη, όπου η ομάδα του πρόκειται να αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου σε φιλικό αγώνα (2/8), ο Κλοπ εξέφρασε την ανησυχία του για την μεταγραφή του πρώην επιθετικού της Λίβερπουλ και νυν παίκτη της Μπάγερν, Σάντιο Μανέ, στη Αλ Νασρ της Σαουδικής Αραβίας.

Περιγράφοντας την επιρροή της Σαουδικής Αραβίας ως «μαζική», εξήγησε ότι «το χειρότερο είναι ότι η μεταγραφική περίοδος στη Σαουδική Αραβία κλείνει τρεις εβδομάδες αργότερα από ό,τι στην Ευρώπη», προσθέτοντας ότι «η FIFA και η UEFA πρέπει να βρουν λύσεις». Από την αρχή της χρονιάς, οι σύλλογοι στην πλούσια σε πετρέλαιο χώρα έχουν πολλαπλασιάσει τις αποκτήσεις παικτών, συμπεριλαμβανομένων των αστέρων Κριστιάνο Ρονάλντο και Καρίμ Μπενζεμά.

 

Έφυγαν τρεις παίκτες της Λίβερπουλ

Ο Βραζιλιάνος μέσος Φαμπίνιο έγινε τη Δευτέρα ο τρίτος παίκτης των «κόκκινων» που έφυγε για τη Σαουδική Αραβία αυτό το καλοκαίρι, υπογράφοντας για τρία χρόνια στην Αλ Ίτιχαντ, μετά τους Τζόρνταν Χέντερσον και Ρομπέρτο Φιρμίνιο. «Έχει ήδη επιρροή για εμάς σίγουρα. Θα πρέπει να μάθουμε να το διαχειριζόμαστε», πρόσθεσε ο Κλοπ.

Ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, Τόμας Τούχελ, ρωτήθηκε επίσης για τις επιπτώσεις των μεταγραφών που κάνουν οι σύλλογοι της Σαουδικής Αραβίας, κάνοντας σύνδεση με το δέλεαρ της κινεζικής Super League πριν από μερικά χρόνια: «Είναι ίσως αρκετά παρόμοιο με αυτό που συνέβη όταν η Κίνα ξεκίνησε το πρωτάθλημά της», εξήγησε. «Υπήρχε μια παρόμοια βιασύνη και τώρα βλέπουμε ένα άλλο πρωτάθλημα να προσπαθεί να γίνει πιο δημοφιλές και διάσημο. Είναι λίγο πολύ νωρίς για να έχουμε ξεκάθαρη γνώμη», πρόσθεσε ο Τούχελ, ορίζοντας τον εαυτό του «ως έκπληκτο παρατηρητή» από την κατάσταση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις