Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μάντζος για Νέα Αγχίαλο: “Το πλήγμα στο κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πολύ βαρύ”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάντζος για Νέα Αγχίαλο: “Το πλήγμα στο κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πολύ βαρύ”

Μάντζος για Νέα Αγχίαλο: "Η επιθεώρηση της πυρασφάλειας των στρατοπέδων έπρεπε να έχει γίνει πριν από την πυρκαγιά"

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, τονίζοντας πως η κλιματική κρίση «δεν μπορεί αν αποτελεί δικαιολογία για καμία κυβερνητική παράλειψη». Ο Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπενθύμισε αρχικά ότι «είμαστε από τους πρώτους που είπαμε ότι η κλιματική κρίση είναι ένας πραγματικός κίνδυνος», τονίζοντας ωστόσο ότι αυτή «δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για καμία κυβερνητική παράλειψη. Είναι επιταγή και εντολή για ετοιμότητα και άμεσα μέτρα. Ουσία και όχι επικοινωνία».

Εκτίμησε, δε, ότι «δεν είναι κάθε πυρκαγιά ίδια με την άλλη» εξηγώντας πως «η πυρκαγιά της Μαγνησίας, για παράδειγμα, της οποίας τα αποτελέσματα είδα ιδίοις όμμασι σε αυτοψία που πραγματοποιήσαμε στην περιοχή, δεν φαίνεται να είναι καθόλου δικαιολογημένη ούτε στην έκτασή της, ούτε στην εξέλιξή της, ούτε κυρίως στην απόληξή της. «Ξεκίνησε μία πυρκαγιά από το Βελεστίνο, πέρασε μέσα από χαμηλή βλάστηση, και αφού έπληξε το 80% της κτηνοτροφικής παραγωγής της περιοχής και έφτασε στη Νέα Αγχίαλο, μέσα σε μία αποθήκη πυρομαχικών για τα οποία ο λαός μας έχει αποστερηθεί πολλά για να τα αποκτήσουμε. Το πλήγμα στο κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων και την εικόνα ετοιμότητας είναι πολύ βαρύ».

“Η επιθεώρηση της πυρασφάλειας των στρατοπέδων έπρεπε να έχει γίνει πριν από την πυρκαγιά”

«Ωστόσο είναι και ένα ζήτημα οικονομικό τελικά. Πόσα θα πρέπει να στερηθούμε για να αποκτήσουμε ξανά τα πυρομαχικά τα οποία χάσαμε; Αυτά είναι ερωτήματα και υπάρχει μία ΕΔΕ η οποία φτάνει σε επίπεδο υπουργού». «Η επιθεώρηση της πυρασφάλειας των στρατοπέδων έπρεπε να έχει γίνει πριν από την πυρκαγιά. Η ουσία είναι να γνωρίζουμε ότι έχουμε πυρασφάλεια στα στρατόπεδα. Όχι να επιχειρείται κατόπιν εορτής δημοσιότητα και επικοινωνία με απόρρητους χάρτες σε κοινή θέα», κατέληξε ο Δημήτρης Μάντζος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις