Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Επίθεση με drone στη Ρωσία: Νέα κίνηση από την πλευρά της Ουκρανίας
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση με drone στη Ρωσία: Νέα κίνηση από την πλευρά της Ουκρανίας

Επίθεση με drone στη Ρωσία: Στόχος ήταν το αστυνομικό τμήμα στο Μπριάνσκ

Αστυνομικό τμήμα στο Μπριάνσκ – μια ρωσική περιφέρεια στα σύνορα με την Ουκρανία – είχε στόχο ένα ουκρανικό drone στη διάρκεια της νύχτας. Η επίθεση στο αστυνομικό τμήμα του Μπριάνσκ, μετά από εκείνες το προηγούμενο 24ωρο στη Μόσχα , δεν προκάλεσε θύματα, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Αλεξάντρ Μπογκομάζ. «Οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν μέσα στη νύχτα στην περιοχή του Τρουμπτσέφσκι», έγραψε ο Μπογκομάζ στην πλατφόρμα Telegram. «Ένα drone έπληξε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής αυτής. Δεν υπήρξαν θύματα», διευκρίνισε προσθέτοντας πως υπέστησαν ζημιές τα παράθυρα και η στέγη του κτιρίου.

Οι επιθέσεις drones σε αυτή τη ρωσική περιφέρεια καθώς και στην ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας, που προσαρτήθηκε το 2014 από τη Ρωσία, έχουν πολλαπλασιασθεί τις τελευταίες εβδομάδες, με φόντο την αντεπίθεση του Κιέβου που ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου. Χθες, Κυριακή, το πρωί η Ρωσία είχε ανακοινώσει πως απώθησε στη διάρκιεια της νύκτας δύο ξεχωριστές επιθέσεις ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, η μία από τις οποίες είχε στόχο την προσαρτημένη ουκρανική χερσόνησο και η άλλη τη Μόσχα. Οι επιθέσεις εναντίον της Μόσχας και των περιχώρων της, που βρίσκονται σε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία, ήταν πολύ σπάνιες από την αρχή της σύγκρουσης, το Φεβρουάριο 2022. Ωστόσο τους τελευταίους μήνες επιδρομές μη επανδρωμένων αεροσκαφών έχουν στοχοθετήσει τη ρωσική πρωτεύουσα και μία από αυτές, τον περασμένο Μάιο, είχε μάλιστα στόχο το Κρεμλίνο.

Ακόμα μία επίθεση το προηγούμενο 24ωρο στη Μόσχα

Για επίθεση τριών ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) στη Μόσχα, έκανε λόγο πριν από λίγο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. “Τις πρώτες πρωινές ώρες της 30ής Ιουλίου αποτράπηκε απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να εξαπολύσει τρομοκρατική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε στόχους στην πόλη της Μόσχας”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από έκρηξη σε ένα κτίριο, ανέφερε το TASS, επικαλούμενο της υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, “ένα ουκρανικό UAV καταρρίφθηκε από συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας πάνω από το προάστιο Οντιντσόβο” της Μόσχας και “άλλα δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξουδετερώθηκαν από συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και συνετρίβησαν ακυβέρνητα” σε κτιριακό συγκρότημα.

Το διεθνές αεροδρόμιο Βνούκοβο της ρωσικής πρωτεύουσας ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του μετά την ανακοίνωση του δημάρχου Μόσχας για επίθεση ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Η λειτουργία του αεροδρομίου έχει πλέον αποκατασταθεί. Από τη νυχτερινή επίθεση προκλήθηκαν ζημιές σε δύο κτίρια που στεγάζουν γραφεία, δήλωσε νωρίτερα ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας, συμπληρώνοντας ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί. “Ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν απόψε. Οι προσόψεις δύο κτιρίων της πόλης υπέστησαν μικρές ζημιές. Δεν υπάρχουν θύματα ή τραυματίες”, έγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις