Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / «Εγκληματικά ανεπαρκής» η αντιπυρική πολιτική του Δήμου Χαϊδαρίου
ΕΛΛΑΔΑ

«Εγκληματικά ανεπαρκής» η αντιπυρική πολιτική του Δήμου Χαϊδαρίου

του Άρη Πανόπουλου, υποψήφιου Δημάρχου Χαϊδαρίου

Μετά το διπλό πύρινο μέτωπο που ξέσπασε στην περιοχή του Δαφνιού το μεσημέρι της Τρίτης 18 Ιουλίου και κατέγραψαν όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι δημότες της πόλης διαπίστωσαν με τον χειρότερο τρόπο πως είναι εκτεθειμένοι σε υψηλό κίνδυνο, αφού αντιπυρική πολιτική γύρω από τις περιουσίες και τις κατοικίες τους φάνηκε πως δεν υπήρξε ποτέ. Το γεγονός ήρθε να επιβεβαιώσει και ο γραμματέας Αποκεντρωμένης διοίκησης Γρ. Ζαφειρόπουλος, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε στη δημοσιότητα ο δήμος Χαϊδαρίου δεν είχε αποστείλει σχέδιο για τις δράσεις πυροπροστασίας του την ενδεδειγμένη ημερομηνία για φέτος (8-21 Ιουλίου).

Όλα αυτά, παρόλο που πέρυσι οι φλόγες πλησίασαν πολλές φορές σε απόσταση αναπνοής την πόλη! Από τότε μέχρι σήμερα η διοίκηση του Βαγγέλη Ντηνιακού δεν πήρε απολύτως καμία αντιπυρική πρωτοβουλία, παρότι το κράτος παρέχει σε κάθε ενδιαφερόμενο Δήμο σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία. Μια μέρα πριν μάλιστα το ξέσπασμα της πρόσφατης πυρκαγιάς στο «Ποικίλο Όρος», ο σημερινός Δήμαρχος είχε φροντίσει να διοργανώσει εκδήλωση για την προστασία του περιβάλλοντος στους πρόποδες του βουνού, κάτω από τους ήχους Βραζιλιάνικης jazz μουσικής που κόστισε χιλιάδες ευρώ στις τσέπες των ίδιων των δημοτών!!

Και με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να γίνουν πολλά, για την προστασία της πόλης. Μιας πόλης που η δομημένη της έκταση φτάνει δε φτάνει τα 4.500 στρέμματα αλλά περιβάλλεται με πάνω από 18.000 στρέμματα που περιλαμβάνουν αδıαμόρφωτους ελεύθερους χώρους πρασίνου, μαζί με τα πρανή του Ποıκίλου Όρους, και του Όρους Αıγάλεω. Χώροι που δεν έχουν καθαριστεί ούτε από το ξερό φορτίο που έχουν στο έδαφος τους. Οι γεωτρήσεις παραμένουν ασυντήρητες (κάποιες ανεπισκεύαστες) ενώ ανύπαρκτες είναι οι μεγάλες δεξαμενές νερού όπως και οι γεννήτριες παροχής του υπό πίεση.

Στο ξέσπασμα μιας μεγαλύτερης πυρκαγιάς δεν υπάρχουν ούτε τα απαραίτητα κανονάκια πυρόσβεσης περιμετρικά της πόλης, ούτε μέσα στα δάση! Το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει και η πόλη φαντάζει φτερό στα επόμενα πλάνα του στρατηγού άνεμου, αφού η διοίκηση της παραμένει εγκληματικά ανεπαρκής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις