Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ξύλο κοπής καθάρισμα: Οι δύο τρόποι να το κάνεις σωστά
PLUS

Ξύλο κοπής καθάρισμα: Οι δύο τρόποι να το κάνεις σωστά

Ξύλο κοπής καθάρισμα: Το βίντεο του Άκη Πετρετζίκη

Τα ξύλα κοπής είναι από τα πιο βρώμικα πράγματα στην κουζίνα σας. Καταρχάς είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πως πρέπει να χρησιμοποιείτε διαφορετικό ξύλο κοπής για τα κρέατα και διαφορετικό για τα λαχανικά. Τα κρέατα έχουν πολλά μικρόβια όταν είναι ωμά και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να πλένουμε πολύ καλά και τα χέρια μας αφού τα πιάσουμε καθώς και το μαχαίρι με το οποίο τα κόβουμε. Το ίδιο ισχύει και με το ξύλο κοπής. Είναι σημαντικό να έχετε άλλο ξύλο κοπής για τα λαχανικά και άλλο για το κρέας.

Πέρα από αυτό, ένα πράγμα που είναι ιδιαιτέρως σημαντικό είναι το πλύσιμο και το καθάρισμα του ξύλου κοπής. Δε θέλετε να κόβετε ένα μήλο πάνω σε αυτό και το μήλο σας να μυρίζει το κρεμμύδι που είχατε κόψει την προηγούμενη μέρα.

Υπάρχουν 2 τρόποι για να καθαρίσουμε σωστά το ξύλο κοπής:

1ος τρόπος (Για φρούτα και λαχανικά): Πλένουμε το ξύλο κοπής με σαπούνι και νερό. Απλώνουμε λάδι σε όλη την επιφάνειά του. Αφήνουμε 15-20 λεπτά να απορροφηθεί και σκουπίζουμε μα απορροφητικό χαρτί ή με πανί.

2ος τρόπος (Για πουλερικά, κρέας, αλλαντικά, τυροκομικά, κρεμμύδι και σκόρδο): Τρίβουμε με ένα κομμένο λεμόνι όλη την επιφάνεια του ξύλου. Απλώνουμε χοντρό αλάτι και τρίβουμε με το υπόλοιπο λεμόνι. Ξύνουμε με μια μεταλλική σπάτουλα και πλένουμε καλά με σαπούνι και νερό. Απλώνουμε λάδι σε όλη την επιφάνειά του. Αφήνουμε 15-20 λεπτά να απορροφηθεί και σκουπίζουμε μα απορροφητικό χαρτί ή με πανί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις