Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νίκος Παππάς (μπάσκετ) για δήμαρχος Αθηναίων: «Ξανά στο τραπέζι» το όνομα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς (μπάσκετ) για δήμαρχος Αθηναίων: «Ξανά στο τραπέζι» το όνομα

Νίκος Παππάς (μπάσκετ) για δήμαρχος Αθηναίων: Στήριξη του Γιώργου Ιωακειμίδη στην περιφέρεια Αττικής

Μαραθώνια ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και σύμφωνα με πληροφορίες το όνομα του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά επανήλθε στο «τραπέζι», για τον δήμο Αθηναίων. Τον Ιούνιο, σε συνέντευξή του, ο μπασκετμπολίστας είχε εκφράσει κάποιες αμφιβολίες για την υποψηφιότητά του για τον δήμο Αθηναίων, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα δούμε αν θα το κάνω», είχε πει τότε, μεταξύ άλλων. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο Νίκος Παππάς φαίνεται να το ξανασκέφτεται και το όνομά του επανήλθε στη συζήτηση. Για τον δήμο Αθηναίων, άλλα πέντε ονόματα είναι εκείνα που έχουν πέσει στο τραπέζι. Πρόκειται για τους Κώστα Ζαχαριάδη, Νίκο Φίλη, Κώστα Τσουκαλά, Όλγα Μπαλαούρα και Πέτρο Φιλίππου, αναφέρει το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης.

ΣΥΡΙΖΑ: Στήριξη του Γιώργου Ιωακειμίδη στην περιφέρεια Αττικής

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ- από την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις- αποφασίστηκε η στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Γιώργου Ιωακειμίδη για την περιφέρεια Αττικής, στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023. Ο επί χρόνια δήμαρχος Νίκαιας Ρέντη «συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά για να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις του προοδευτικού χώρου», αναφέρουν κομματικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τη Χρύσα Καραγιάννη. Το κόμμα έχει αποφασίσει τη στήριξη του Θεόδωρου Γαλατσιάτου στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων, του πρώην βουλευτή Ιωαννίνων Γιάννη Στέφου στην περιφέρεια Ηπείρου, του πρώην ευρωβουλευτή και πρώην δημάρχου Σπύρου Δανέλλη στην Κρήτη, του Απόστολου Γκλέτσου στη Στερεά Ελλάδα και της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου στη Δυτική Μακεδονία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις