Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρεπουμπλικανοί ζητούν να παραιτηθεί ο γερουσιαστής ΜακΚόνελ μετά το «πάγωμα»
ΚΟΣΜΟΣ

Ρεπουμπλικανοί ζητούν να παραιτηθεί ο γερουσιαστής ΜακΚόνελ μετά το «πάγωμα»

Δεν θα ήθελα να δω να του επιβάλλεται η παραίτηση, είπε -επίσης ανώνυμα- άλλος γερουσιαστής και σχολίασε ότι «μπορείς αυτά να τα κάνεις με αξιοπρέπεια ή να γίνει χωρίς πολύ αξιοπρέπεια»

Πιέσεις υπέρ της παραίτησης του επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ ασκούν στελέχη του κόμματος μετά το περιστατικό κατά το οποίο ο γερουσιαστής «πάγωσε» για λίγα δευτερόλεπτα ενώ έκανε δηλώσεις στον Τύπο. Ο 81χρονος πολιτικός από το Κεντάκι κατέχει το αξίωμα του αρχηγού της ομάδας των γερουσιαστών από το 2007. Η θητεία του ως γερουσιαστής λήγει το 2026. Γερουσιαστής είπε ανωνύμως στο NBC ότι ο ΜακΚόνελ είναι πνευματικά διαυγής, πρόσθεσε όμως ότι κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι δεν ακούει καλά. «Εγώ όμως νομίζω ότι δεν επεξεργάζεται», πρόσθεσε. Δεν θα ήθελα να δω να του επιβάλλεται η παραίτηση, είπε -επίσης ανώνυμα- άλλος γερουσιαστής και σχολίασε ότι «μπορείς αυτά να τα κάνεις με αξιοπρέπεια ή να γίνει χωρίς πολύ αξιοπρέπεια. Εγώ ελπίζω να γίνει με αξιοπρέπεια για την υστεροφημία του».

Την Τετάρτη, την ώρα που μιλούσε σε δημοσιογράφους ο ΜακΚόνελ σταμάτησε εντελώς για 23 δευτερόλεπτα, πριν να τον απομακρύνουν συνεργάτες του. Όταν επέστρεψε είπε ότι είναι καλά. Τον Μάρτιο είχε νοσηλευτεί με διάσειση και ένα σπασμένο πλευρό μετά από πτώση. Υπάρχουν όμως και άλλες πληροφορίες για πτώσεις. Ο ΜακΚόνελ, σημειώνει ο Guardian, είχε περάσει πολιομυελίτιδα όταν ήταν παιδί και αυτό του έχει προκαλέσει ζητήματα στη βάδιση. Πολλοί από τους κορυφαίους Αμερικανούς πολιτικούς είναι γηραιότεροι από άλλους σε δυτικές δημοκρατίες. Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι 80 ετών, ο ΜακΚόνελ 81 ετών, η βουλευτής των Δημοκρατικών στη Καλιφόρνια Νταϊάν Φάινστάιν 90 ετών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις