Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Η επιστολή της ομογένειας της Αυστραλίας προς τον πρόεδρο της Βουλής για την ψήφο των αποδήμων
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Η επιστολή της ομογένειας της Αυστραλίας προς τον πρόεδρο της Βουλής για την ψήφο των αποδήμων

Απόδημος ελληνισμός: «Διά της παρούσης επιστολής επιθυμούμε να εκφράσουμε τη βαθιά ικανοποίησή µας για την υλοποίηση της υποσχέσεως της ελληνικής κυβερνήσεως».

Η Ομογένεια της Αυστραλίας έστειλε αντιπροσωπευτικά διά του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα «για την καθολική δυνατότητα άσκησης του δικαιώματος ψήφου για τους Έλληνες του εξωτερικού, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, από τον τόπο της κατοικίας τους». Η επιστολή, η οποία φέρει την υπογραφή του Αρχιεπισκόπου, την συνυπογράφουν επίσης οι Επίσκοποι της Αρχιεπισκοπής: Σωζοπόλεως Κυριακός, Μελόης Αιμιλιανός, Κερασούντος Ευμένιος, Σινώπης Σιλουανός, Κυανέων Ελπίδιος, Χαριουπόλεως Βαρθολομαίος.

Επίσης την υπογράφουν οι πρόεδροι των Διακοινοτικών Επιτροπών Μελβούρνης και Βικτωρίας, Σίδνεϊ και Νέας Νοτίου Ουαλίας και οι πρόεδροι των ελληνικών κοινοτήτων Αγίου Νικολάου Καμπέρας, Αγίου Ιωάννου Κερνς, Δυτικής Αυστραλίας, Ντάργουϊν και ο γραμματέας του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου.

«Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Προς τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής

κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε,

Διά της παρούσης επιστολής επιθυμούμε να εκφράσουμε τη βαθιά ικανοποίησή µας για την υλοποίηση της υποσχέσεως της ελληνικής κυβερνήσεως να δρομολογήσει την καθολική δυνατότητα άσκησης του δικαιώματος ψήφου για τους Έλληνες του εξωτερικού, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, από τον τόπο της κατοικίας τους. Είμαστε βέβαιοι ότι µε πολύ ενθουσιασμό υποδέχονται την εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία όλες οι συμπατριώτισσες και όλοι οι συμπατριώτες µας στην πέμπτη ήπειρο και συνολικά ο Απόδημος Ελληνισμός όπου Γης.

Προσδοκούμε και αναμένουµε την αμέριστη στήριξη της κυβερνητικής πρότασης από όλα τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου και παρακαλούμε θερμώς όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, έτσι ώστε ένα δίκαιο και διαχρονικό αίτημα των Ελλήνων της Διασποράς να γίνει νόμος του ελληνικού κράτους, µε την μέγιστη δυνατή πλειοψηφία. Παρακαλούμε έμπρακτα να δείξετε ότι δεν ξεχνάτε τους Έλληνες της Διασποράς.

Με τιμή και άπειρο σεβασμό προς τη μητέρα πατρίδα μας

Εν Σύδνεϋ, τη 20ή Ιουλίου 2023

Ο Αρχιεπίσκοπος

Ο Αυστραλίας Μακάριος

Υπέρτιμος και Έξαρχος πάσης Ωκεανίας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις