Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιές Ελλάδα τώρα: 3 νέες εστίες σε Βοιωτία, Χαλκιδική και Αιτωλοακαρνανία
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές Ελλάδα τώρα: 3 νέες εστίες σε Βοιωτία, Χαλκιδική και Αιτωλοακαρνανία

Φωτιές Ελλάδα τώρα: Στις περιοχές επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στην Τανάγρα Βοιωτίας. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά καίει σε αγροτοδασική έκταση. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Ειδικότερα, επιχειρούν 44 πυροσβέστες, με 13 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρο, ενώ από αέρος κάνει ρίψεις ένα ελικόπτερο. «Προς το παρόν την προλάβαμε… Είμαστε όλοι εδώ και ελπίζουμε να μην έχουμε πρόβλημα» δήλωσε ο δήμαρχος Τανάγρας ,Βασίλης Περγάλιας.

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής και συγκεκριμένα σε έκταση με ξερά χόρτα και ελαιόδεντρα. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα αεροσκάφος. Σημειώνεται ότι νωρίτερα υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση που ξέσπασε μεταξύ Μεταμόρφωσης και Νικήτης, εγγύτερα προς τον δεύτερο οικισμό, στη Σιθωνία της Χαλκιδικής. Στο σημείο επιχείρησαν 37 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μεταξύ των οποίων δύο πυροσβεστικά από τη Βουλγαρία, με 10 άτομα.

Νέα εστία φωτιάς στην Αιτωλοακαρνανία

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στον Μαχαιρά Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή επιχειρούν επίγειεις και εναέριες δυνάμεις. Κατά τις πρώτες πληροφορίες από τοπικά μέσα επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα και 3 αεροσκάφη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις