Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Έτσι «άναψε» ο πόλεμος των αιωνίων
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έτσι «άναψε» ο πόλεμος των αιωνίων

Είναι γεγονός πως δυο χρόνια αφού το ποδόσφαιρο μας έγινε επαγγελματικό το 1981, πριν από 42 χρόνια είχαμε κι άλλες «μετακινήσεις», «μεταγραφές βόμβα» για την εποχή!!

Συνεχίζοντας την ιστορική αναδρομή των μεγάλων μεταγραφικών κινήσεων (αρπαγών το έλεγαν εκείνη την εποχή και νομίζω πως για τότε ήταν η σωστή και η λέξη που κυριαρχούσε στους οργανωμένους οπαδούς και όχι μόνο των αιωνίων!) μεταξύ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού ή Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, θα σας δώσουμε λεπτομέρειες από κάποιες κινήσεις που άφησαν εποχή!

 

Προ ημερών σας είχαμε αποκαλύψει το «πώς και το γιατί;», με ποιο τρόπο δηλαδή άλλαξε φανέλα το καμάρι και η σημαία του θρύλου ο Γιώργος Δεληκάρης και την άμεση αντίδραση – εκδίκηση του Ολυμπιακού που πήρε τον Αντώνη Αντωνιάδη τον γκολτζή, την κολώνα του Παναθηναϊκού! Σήμερα θα σας δώσουμε στοιχεία, λεπτομερείς και για άλλες κινήσεις που εντυπωσίασαν και έγραψαν τη δική τους ιστορία! Να θυμίσω πως ο πρώτος που πήρε μεταγραφή ήταν ο Χάρης Γραμμός το 1976, πριν από 47 χρόνια, ο οποίος πρόλαβε να παίξει μόνο ένα παιχνίδι με τους ερυθρόλευκους!

Είναι γεγονός πως δυο χρόνια αφού το ποδόσφαιρο μας έγινε επαγγελματικό το 1981, πριν από 42 χρόνια είχαμε κι άλλες «μετακινήσεις», «μεταγραφές βόμβα» για την εποχή!! Δυο ακόμη παίκτες του Ολυμπιακού που αγαπήθηκαν και έγιναν ίνδαλμα για τους φίλους των ερυθρολεύκων «πέταξαν» τα κόκκινα και «ντύθηκαν» στα πράσινα! Ο λόγος για τον Μάικ Γαλάκο και τον Γιάννη Κυράστα! Οι δυο άσοι του Ολυμπιακού, ακολούθησαν τα χνάρια του Γιώργου Δεληκάρη. Πήγαν δηλαδή στον Παναθηναϊκό! Οι εφημερίδες εκείνης της εποχής έγραψαν: «Έφυγαν ο Γαλάκος και ο Κυράστας όχι επειδή τους έδιωξαν αλλά επειδή τα χρήματα που τους πρόσφεραν τότε οι «πράσινοι» ήταν πολύ δελεαστικά! Ήταν 12 εκατομμύρια δραχμές στον καθέναν για να πουν ΟΧΙ στα νέα συμβόλαια που πρότειναν οι Πειραιώτες!..»!

 

Ύστερα και από αυτό το κτύπημα, ο πόλεμος των «αιωνίων» δεν άργησε να… «ανάψει»! Μάλιστα στον Τύπο διαβάζουμε χαρακτηριστικά. «Η φυγή των δύο δημιούργησε πόλεμο μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού σε πολύ μεγαλύτερη ένταση από την εποχή που ο Δεληκάρης έφυγε από το Καραϊσκάκη για τη Λεωφόρο»! Πρέπει να προσθέσω πως εκείνα τα χρόνια βρισκότανε σε εξέλιξη και το σίριαλ Μπουμπλή, που μετά ήρθε με το κανονικό του όνομα. Χουάν Ραμόν Ρότσα από την Αργεντινή και όχι από την Καλαμάτα!

Θα ήταν ψέμα εάν σας έλεγα πως η…μετακίνηση των δυο «Νικόλαων – Νικολάκηδων» του Βαμβακούλα και του Σαργκάνη δεν ξεσήκωσαν θύελλα! Και αυτό έγινε ενώ καλά καλά δεν είχε καταλαγιάσει ο «μεγάλος θόρυβος για την… «αρπαγή του Γαλάκου και του Κυράστα»! Δυο ακόμη άσοι από τους καλύτερους του Ολυμπιακού ο Νίκος Σαργκάνης και ο Νίκος Βαμβακούλας προτίμησαν και αυτοί τα… «πράσινα» εκατομμύρια! Πήραν στο χέρι από 20 εκατομμύρια δραχμές ο καθένας και άφησαν το Στάδιο Καραϊσκάκη για την «Λεωφόρο Αλεξάνδρας».

Όμως δεν τελειώσαμε αφήσαμε το…καλύτερο για το επόμενο. Πως και με ποιο τρόπο «ο κέρβερος πορτιέρο» του Παναθηναϊκού ο διεθνής Αντώνης Νικοπολίδης έφυγε από τον Παναθηναϊκό και πήγε στον Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις