Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πιλότοι Καναντέρ – Κάρυστος: Θλίψη στη γειτονιά του ανθυποσμηναγού Στεφανίδη
ΕΛΛΑΔΑ

Πιλότοι Καναντέρ – Κάρυστος: Θλίψη στη γειτονιά του ανθυποσμηναγού Στεφανίδη

Πιλότοι Καναντέρ - Κάρυστος: Ασθενοφόρο και ψυχολόγοι της Πολεμικής Αεροπορίας στο πλάι της οικογένειας

Ανείπωτη είναι η θλίψη των γονιών του 27χρονου ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, που χθες (25/7) έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος με το μοιραίο Canadair καθώς επιχειρούσε στη μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο. Ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας βρήκε τραγικό θάνατο, ενώ επιχειρούσε μαζί με τον 34χρονο κυβερνήτη του αεροσκάφους, Χρήστο Μουλά, σε χαράδρα στην περιοχή του Πλατανιστού. Στη γειτονιά του 27χρονου, στην οδό Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη, επικρατεί βουβός πόνος, αφού κανείς δεν μπορεί να πιστέψει το πώς ο 27χρονος ανθυποσμηναγός έχασε τη ζωή του τόσο άδικα μαζί με τον κυβερνήτη του Canadair.

Με σπαρακτικές αναρτήσεις αποχαιρετούν τους δύο πιλότους του Καναντέρ -«Θαύμαζα το θάρρος σου…» Έξω από την πολυκατοικία βρίσκεται ένα ασθενοφόρο της Πολεμικής Αεροπορίας και στο διαμέρισμα της οικογένειας βρίσκονται ψυχολόγοι για να στηρίξουν τους γονείς και τον μικρότερο αδερφό του Περικλή, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. Σύμφωνα με τον ιερέα της ενορίας των Αγίων Πάντων, ο οποίος επισκέφθηκε τους γονείς του, αμφότεροι είναι συγκλονισμένοι από τον χαμό του παιδιού τους. Η εν λόγω ενορία βρίσκεται στην περιοχή της Ξηροκρήνης, όπου βρίσκεται το σπίτι της οικογένειας του Περικλή Στεφανίδη.

Σε βαρύ πένθος η οικογένεια

«Οι γονείς είναι συγκλονισμένοι, αλλά είναι περήφανοι που το παιδί τους μαζί με τον σμηναγό θυσίασαν τη ζωή τους για να σώσουν τις ζωές άλλων. Αυτά τα παιδιά πρέπει να είναι πρότυπο για όλους μας. Τα παιδιά να είναι αθάνατα και σίγουρα έχουνε παράδεισο», δήλωσε ο πάτερ Αλέξανδρος Καρακάσης.Ο Περικλής Στεφανίδης, συγκυβερνήτης στο Canadair CL-215 που κατέπεσε στην πλαγιά του Πλατανιστού, καταγόταν από την Θεσσαλονίκη. Λίγη ώρα μετά την επιβεβαίωση του θανάτου των δυο στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας, ασθενοφόρο της Πολεμικής Αεροπορίας μετέβη στο σπίτι της οικογένειας του Περικλή Στεφανίδη στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο.

Στο ασθενοφόρο επέβαινε γιατρός του Σώματος ο οποίος επισκέφθηκε τους γονείς του 27χρονου. Στο σπίτι του Περικλή Στεφανίδη άρχισαν από χθες το απόγευμα να καταφθάνουν ολοένα και περισσότεροι φίλοι και συγγενείς για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια. Ο 27χρονος είχε μεγαλώσει στη Θεσσαλονίκη έχοντας περάσει τα σχολικά του χρόνια στο 16ο Γυμνάσιο και στο 16ο Λύκειο της συμπρωτεύουσας, που βρίσκονται στην περιοχή της Ξηροκρήνης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις