Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Ρόδος φωτιά – Τζιοβάνι μάστερ σεφ: “Η κατάσταση εδώ είναι επικίνδυνη”
LIFESTYLE

Ρόδος φωτιά – Τζιοβάνι μάστερ σεφ: “Η κατάσταση εδώ είναι επικίνδυνη”

Ρόδος φωτιά - Τζιοβάνι μάστερ σεφ:"Από ένα σημείο και μετά δεν σε ενδιαφέρει και η περιουσία"

Στη Ρόδο ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά ο Τζιοβάνι Σκαράτζι, που συστήθηκε στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από τη συμμετοχή του στο «MasterChef». Σε κοινές δηλώσεις με τη σύζυγό του, Βίκυ, ο σεφ μίλησε για όσα βιώνουν τις τελευταίες μέρες με τις φωτιές που ξέσπασαν στο νησί και τις καταστροφές που υπέστησαν. «Βρισκόμαστε στην πόλη της Ρόδου καθότι έχουμε φίλους και μας φιλοξενούν ευτυχώς γιατί η κατάσταση είναι δύσκολη και επικίνδυνη από ένα σημείο και μετά» είπε αρχικά η σύζυγος του παίκτη. «Βλέπαμε τις φλόγες. Από ένα σημείο και μετά δεν σε ενδιαφέρει και η περιουσία. Ωστόσο δεν νιώσαμε ούτε μία στιγμή απειλή για τη ζωή μας. Οι άνθρωποι εδώ και 8 μέρες σβήνουν. Φύγαμε νύχτα. Τα μαζέψαμε και φύγαμε. Χάθηκε μια σεζόν, κάηκαν ξενοδοχεία» πρόσθεσε.

«Το χωριό που δουλεύουμε είναι ακριβώς το επόμενο από εκεί που σταμάτησε η φωτιά. Είναι το Γεννάδι και μετά εμείς. Το Γεννάδι και το Κιοτάρι είναι τα χωριά που πηγαίνουμε καθημερινά. Για μένα ήταν κάτι εντελώς καινούργιο. Το πρώτο ήταν να είμαστε ασφαλείς. Κάθε στιγμή σκέφτομαι τι θα γίνει τώρα. Η μεγαλύτερη ζημιά ήταν στη φύση. Η μεγάλη ερώτηση είναι και τι θα συμβεί στον τουρισμό. Σίγουρα αυτή την εβδομάδα δεν θα κάνουμε τίποτα. Σήμερα θα πάμε στο χωριό να δούμε με τα μάτια μας τι έχει γίνει. Μπορεί από την επόμενη εβδομάδα να προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε» είπε ο παίκτης για την επιχείρησή του.

Στο πλευρό των πυρόπληκτων της Ρόδου και ο Σάββας Πούμπουρας

Ο Σάββας Πούμπουρας ταξίδεψε ως εκεί για να προσφέρει εθελοντικά τη βοήθειά του. Ο παρουσιαστής περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τις φωτιές που καίνε σε διάφορες περιοχές του νησιού. «Σε τέτοιες καταστάσεις όλοι γινόμαστε μια γροθιά και βοηθάμε ο καθένας με τον τρόπο του. Βρίσκομαι στον δημοτικό οργανισμό στην Ρόδο, εδώ που βγαίνει το συσσίτιο για τους άστεγους και εκείνους που έχουν πρόβλημα και χρησιμοποιήσαμε αυτή την κουζίνα για να μπορέσουμε να βγάλουμε φαγητό αρχικά για τους πυροσβέστες που είναι στην πρώτη γραμμή και στη συνέχεια για όλους όσους το χρειάζονται» ανέφερε αρχικά.

«Δεν θέλω να μπούμε πάλι στην διαδικασία να μιλήσουμε για τον πόνο και τα σπίτια που καίγονται. Το θέμα είναι τι κάνουμε αυτή τη στιγμή. Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι ο κόσμος πολλές φορές βγαίνει και κρίνει τις καρότσες που κουβάλησαν τον κόσμο το πως έγινε η διαφυγή κι άλλα… Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι εθελοντές οι οποίοι πήγαν με τα ίδια τους τα μέσα γιατί δεν υπάρχουν όλα τα υπόλοιπα και ο Δήμος πόσα πούλμαν να βάλει, όλοι βάλανε τον οβολό τους για να βοηθήσουν την κατάσταση. Οι τουρίστες ήταν τα περισσότερα από χαρούμενοι που ανέβηκαν σε αυτές καρότσες και λέγανε “ευχαριστώ” και κλαίγανε και προσπαθούσαν να δώσουν και λεφτά για την μεταφορά τους τα οποία αρνούνταν οι Ροδίτες εδώ. Τα πράγματα είναι τραγικά αλλά μέσα πολλά αυτά φυτρώνει λουλούδι από την αγάπη του κόσμου. Οπότε ας μείνουμε λίγο στο καλό που γίνεται αυτή τη στιγμή για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και όλη την υπόλοιπη κατάσταση. Έρχεται ο κόσμος και βοηθάει σε χρόνο μηδέν δηλαδή μέσα σε 10 λεπτά ότι ζητήσουμε είναι εδώ είναι τόσο μαγικό αυτό».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις