Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Συλλυπητήρια δήλωση  του περιφερειάρχη Αττικής για την απώλεια  της Μαριάννας Βαρδινογιάννη
ΕΛΛΑΔΑ

Συλλυπητήρια δήλωση  του περιφερειάρχη Αττικής για την απώλεια  της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

Γιώργος Πατούλης: «Με το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο της για πολλές δεκαετίες, στάθηκε δίπλα στους πιο ευπαθείς συμπολίτες μας»

Φτωχότερη έγινε η δημόσια ζωή της πατρίδας μας, μετά την απώλεια της Μαριάννας Βαρδινογιαννη, μιας σπουδαίας Ελληνίδας που ταύτισε τη ζωή της με την ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο. Με το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο της για πολλές δεκαετίες, στάθηκε δίπλα στους πιο ευπαθείς συμπολίτες μας, ιδίως στα καρκινοπαθη παιδιά και τους γονείς τους, χαρίζοντας το φως της ελπίδας. Εξίσου σημαντική η προσφορά της στην προβολή του ελληνικού πολιτισμού, ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco, μια θέση που υπηρέτησε με πλήρη επιτυχία, κάνοντας υπερήφανους όλους τους Έλληνες.

Νιώθω βαθύτατα συγκινημένος που είχα την τύχη να μοιραστώ το όραμά της μέσα από συνεργασία μας για τη δημιουργία τραπεζών δοτών μυελού των οστών ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, μια πρωτοβουλία που μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα αυτή την μοναδική προσωπικότητα. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο, το προσωπικό της όμως παράδειγμα και ο λαμπρος βίος της θα δείχνουν σε όλους μας τον δρόμο που πρέπει να βαδίζουμε για την πιο υψηλή αποστολή: να είμαστε άνθρωποι με τη βαθύτερη σημασία της λέξης.

Θέλω να εκφράσω τα θερμά συλλυπητήρια μου στους συγγενείς, τους φίλους και τους συνεργάτες αυτής της σπάνιας γυναίκας, που αφήνει το αποτύπωμα της ως ισχυρή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις