Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Κέρκυρα: Οι φλόγες απειλούν τις Λούτσες
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Κέρκυρα: Οι φλόγες απειλούν τις Λούτσες

Φωτιά Κέρκυρα: Μεγάλη αναζωπύρωση - Οι φλόγες πλησιάζουν το χωριό Λούτσες

Συνεχίζεται η μανία της φωτιάς στην Κέρκυρα που δεν λέει να κοπάσει, με τις φλόγες να απειλούν από τα ξημερώματα το χωριό Λούτσες. Το μέτωπο της φωτιάς θέριεψε και πάλι τα ξημερώματα στην περιοχή της παλιάς Περίθειας στην Κέρκυρα και είναι πλέον κοντά στο χωριό Λούτσες. Ενώ το απόγευμα της Δευτέρας φάνηκε η κατάσταση να είναι ελεγχόμενη και υπήρξε σχετική ύφεση, αλλά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η φωτιά φούντωσε και πάλι. Το μέτωπο θέριεψε και έχει ήδη φτάσει στη θέση Ανάπαυση, ελάχιστα χιλιόμετρα από το χωριό Λούτσες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη όλη τη νύχτα με τη φωτιά στην Κέρκυρα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν ξανά τα εναέρια μέσα σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την μεγάλη πυρκαγιά που καίει το νησί.

Οι καταγγελίες για εμπρησμό

Ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργος Μαχειμάρης, «βλέπει» εμπρησμό πίσω από τη φωτιά που κατακαιεί το νησί. Όπως είπε, η φωτιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά σημεία στις πλαγιές του όρους Παντοκράτορας. Ο ίδιος, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο, πήγε σε όλες τις επίμαχες περιοχές και διατύπωσε την εκτίμηση του εμπρησμού. Ενώ πεπεισμένος ότι οι φωτιές στην Κέρκυρα ήταν έργο εμπρηστών, είναι και ο επικεφαλής πολιτικής προστασίας της βόρειας Κέρκυρας, Γιώργος Μαυρόπουλος που δήλωσε: «Είναι βεβαιότητα ότι οι φωτιές στην Κέρκυρα ήταν έργο εμπρησμού». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «κάποιοι ανεγκέφαλοι βάζουν φωτιά και καταστρέφουν τα πάντα αδιαφορώντας. Δεν είναι τυχαίες οι τόσες φωτιές».

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στις έρευνες για την καταστροφική πυρκαγιά στον Παντοκράτορα παίρνει μέρος και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις