Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Κεραμέως για ψήφο αποδήμων: «Ανοίγουμε νέο κεφάλαιο στην ελληνική πολιτική ιστορία»
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Κεραμέως για ψήφο αποδήμων: «Ανοίγουμε νέο κεφάλαιο στην ελληνική πολιτική ιστορία»

Κεραμέως ψήφος αποδήμων: «Η άρση των περιορισμών για την ψήφο των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό είναι μια εκκρεμότητα 48 ετών και τερματίζεται ένας αντιδημοκρατικός παραλογισμός»

Την εξαιρετική βαρύτητα που αποδίδεται από την κυβέρνηση στο νομοσχέδιο που αφορά την ψήφο των αποδήμων και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα 25 Ιουλίου 2023 στην Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, ανέλυσε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως από το βήμα της Βουλής. Όπως είπε, η άρση των περιορισμών για την ψήφο των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό είναι μια εκκρεμότητα 48 ετών και τερματίζεται ένας αντιδημοκρατικός παραλογισμός. Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, με την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου «υπηρετούμε το Σύνταγμα και τις αρχές του, την αρχή της καθολικότητας στο δικαίωμα ψήφου και την αρχή ισότητας, γίνεται εξορθολογισμό της στρέβλωσης και γίνεται άρση γραφειοκρατικών εμποδίων, ενισχύονται οι δεσμοί των αποδήμων με την πατρίδα, καταρρίπτεται η Διασπορά δύο ταχυτήτων αφού προηγουμένως μόνο οι εύποροι Έλληνες μπορούσαν να ταξιδέψουν στην χώρα μας για να ψηφίσουν. Επιπλέον, γίνεται εφικτό το άλμα «μπροστά» με κοινωνική και πολιτική συναίνεση.

Η υπουργός Εσωτερικών σχολίασε και την αρνητική κριτική που συγκεντρώνει το νομοσχέδιο από κόμματα της αντιπολίτευσης, κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σχολίασε αρνητικά την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη τροπολογία είναι διχαστική. Δημιουργεί, σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, πολίτες δύο ταχυτήτων με τους Έλληνες του εξωτερικού να θεωρούνται β’ κατηγορίας αφού η ψήφος τους δεν προσμετράται στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα. Χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιδημοκρατική, αφού έρχεται σε ευθεία αντίθεση με άρθρα του Συντάγματος. Η κ. Κεραμέως, χαιρέτισε την πρόθεση των κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΝΙΚΗ, Πλεύση Ελευθερίας), τα οποία ανακοίνωσαν ότι θα ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 200 ψήφους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις