Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Νέα Ζηλανδία παραίτηση – Κίρι Άλαν: Εκτός κυβέρνησης η υπουργός Δικαιοσύνης μετά την εμπλοκή σε τροχαίο
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Ζηλανδία παραίτηση – Κίρι Άλαν: Εκτός κυβέρνησης η υπουργός Δικαιοσύνης μετά την εμπλοκή σε τροχαίο

Νέα Ζηλανδία παραίτηση - Κίρι Άλαν: Παραίτηση της υπουργού Δικαιοσύνης μετά την απαγγελία κατηγοριών από την αστυνομία ότι ενεπλάκη σε τροχαίο οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ

Σαν βόμβα έσκασε στη Νέα Ζηλανδία η παραίτηση της υπουργού Δικαιοσύνης μετά την απαγγελία κατηγοριών από την αστυνομία ότι ενεπλάκη σε τροχαίο οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ, όπως έδειξε το αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε, και αντιστάθηκε στη σύλληψη. Η 39χρονη Κίρι Άλαν είναι το τέταρτο μέλος του υπουργικού συμβουλίου του πρωθυπουργού Κρις Χίπκινς που αποχωρεί από το κυβερνητικό σχήμα από τον περασμένο Μάρτιο, κι ενώ επίκεινται εκλογές τον Οκτώβριο, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η συντηρητική αντιπολίτευση κοντράρει στα ίσα, αν δεν έχει ξεπεράσει σε ποσοστά στην πρόθεση ψήφου τους κυβερνώντες Εργατικούς.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί στο τροχαίο, που έγινε το βράδυ της Κυριακής στην πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας, το Γουέλινγκτον. Η πρώην πλέον υπουργός Δικαιοσύνης παρέμεινε επί τέσσερις ώρες κρατούμενη σε αστυνομικό τμήμα και θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου σε άλλη ημερομηνία. Η Άλαν, που σύμφωνα με τον Νεοζηλανδό πρωθυπουργό υπέφερε από «ακραία συναισθηματική δυσφορία», θα παραμείνει προς το παρόν βουλευτής.

Τα προσωπικά προβλήματα της υπουργού Δικαιοσύνης της Νέας Ζηλανδίας

Η Άλαν, που εθεωρείτο κάποτε το ανερχόμενο αστέρι του Εργατικού Κόμματος της Νέας Ζηλανδίας, πήρε πρόσφατα άδεια μετά τον χωρισμό της από τον σύντροφό της, ενώ δέχθηκε επικρίσεις για τις κακές σχέσεις της με το προσωπικό του υπουργείου της. Ο Χίπκινς είπε ότι μίλησε στην Άλαν σήμερα το πρωί και της είπε ότι κατά τη γνώμη του δεν μπορεί να παραμείνει στο πόστο της ως υπουργός Δικαιοσύνης, στην οποία απαγγέλθηκαν κατηγορίες και εκείνη συμφώνησε να παραιτηθεί.

Η Άλαν ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις της κι είπε ότι πάει σπίτι της για να σκεφθεί το μέλλον της στην πολιτική σκηνή της Νέας Ζηλανδίας. «Τις τελευταίες εβδομάδες αντιμετώπισαν σειρά προσωπικών προβλημάτων. Πήρα άδεια για να αντιμετωπίσω και νόμιζα ότι μπορούσα να τα ξεπεράσω παρά την πίεση των υπουργικών καθηκόντων. Οι χθεσινές μου ενέργειες έδειξαν ότι δεν τα ξεπέρασα κι απογοήτευσα τον εαυτό μου και τους συναδέλφους μου», ανέφερε σε δήλωσή της.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις